AppGallery, global iş ortakları ile ekosistemi güçlendirmeye devam ediyor

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu Küresel Ortaklıklar ve Eko-Sistem Geliştirme Başkanı Wang Yanmin, "Artan zorluklara rağmen bu yıl, AppGallery ve Huawei Mobil Servisler (HMS) ekosistemi, küresel ortaklarımız sayesinde ilerleme kaydetmeye devam etti. Bu güçlü destekle, dünyadaki en iyi üç uygulama dağıtım platformundan birini oluştururken, ekosisteme yatırım yapmaya devam ediyoruz. Ortaklarımızla daha yakın çalışmaya devam ederken, özellikle diğer küresel pazarlara açılmayı amaçlayan yerel isimlerin büyümelerine ve iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabileceğimizden eminiz” dedi.

AppGallery ve HMS ekosistemi 2020’de gelişmeye devam ediyor

AppGallery, 170'den fazla ülkede 490 milyon Aylık Aktif Kullanıcının (MAU) çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor. 2020'nin ilk yarısında bu uygulama mağazası kullanıcılar arasında popülerliğini artırarak kullanıcı uygulama indirmeleri 261 milyar adede ulaştı. Şu anda, küresel olarak 1,8 milyon geliştirici Huawei Mobil Servisler ekosistemine katıldı ve dünya çapında 96 binden fazla uygulama HMS Core ile entegre edilerek kullanıcılara daha da benzersiz deneyimler sunuyor.

Yerel uygulamalar ile kullanıcı ihtiyaçları karşılanıyor

AppGallery’nin en temel önceliği, farklı bölgelerdeki kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarına ulaşmak ve onlara ilgili ve kaliteli uygulama hizmetleri sunmak. AppGallery’nin "Küresel + Yerel stratejisi", tüketicilere popüler yerel uygulamalara odaklanarak gelişmiş bir deneyim sunan yenilikçi bir uygulama listeleme yaklaşımı olarak öne çıkıyor.

Dünya çapında popüler olan bazı uygulamalar ve hizmetler, dünyanın her yerindeki tüketiciler için her zaman tercih edilen seçenek olacak. Etkili küresel ortakların desteğiyle Huawei ekosistemi büyümeye devam ediyor ve Bolt, Deezer, Foodpanda, TomTom Go Navigasyon, LINE, Qwant ve Telegram gibi ortaklar, hayatı kullanıcılar için daha kolay hale getirmek için AppGallery'ye katılıyor.

Tüketiciler de sıklıkla kendi yerel uygulamalarını ve hizmetlerini tercih ettiklerinden, yerel geliştiriciler AppGallery'de listelemenin geniş kapsamlı faydalarını hızla fark ediyorlar. Orta Doğu ve Afrika'da favori yerel mesajlaşma uygulaması Imo ve tanınmış çevrimiçi alışveriş platformu Noon Shopping AppGallery'de mevcut. Avrupa'da, dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan BBVA ve popüler bir çevrimiçi alışveriş uygulaması olan Allegro, AppGallery platformuna dahil oldu. Latin Amerika'da (LATAM) AppGallery, LATAM'ın en büyük bankalarından biri olan Bancolombia'yı ve önde gelen e-Ticaret pazarı Linio'yu bünyesine kattı. Asya Pasifik'te popüler seyahat rezervasyon uygulaması Agoda ve en iyi e-ticaret sitelerinden Lazada, AppGallery'de listelendi.

Geliştiriciler, Huawei inovasyonunun merkezinde

Geliştiriciler, Huawei’nin yenilikçi teknolojisini ve HMS Core’u kullanmak için AppGallery’e katılarak geleneksel sektörlerin dijital dönüşümünü hızlandırmasını sağlıyor. Tamamen açık kaynak olan HMS Core, uygulama inovasyonunu hızlandırmaya ve kullanıcı deneyimini geliştirmeye yardımcı oluyor. Bu yetenekler ve hizmetlerle kullanıcılar, uygulamalarda farklılaştırılmış deneyimlerin keyfini çıkarabilecek, böylece geliştiriciler için daha fazla iş fırsatı da getirecek.

Yerel olarak 67 milyondan fazla aktif müşteriye sahip Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank, HMS tarafından desteklenen kendi Yakın Alan İletişimi (NFC) temassız ödeme sistemini başlatmak için AppGallery ile ortaklık kurdu. 11 gün içinde 21 milyondan fazla kullanıcı uygulamayı indirdi.

Asya'nın önde gelen işe alım platformu olan Grabjobs, uygulama içi işe alım ve görüşmeler yapmasına olanak tanıyan Caas Kit ile entegre edildi. Güvenlik kiti tarafından desteklenen PayBy aracılığıyla 3D yüz tanıma ödemesi, ödemeyi daha güvenli hale getiriyor. Sweet Selfie, Kamera kitiyle entegrasyonun ardından özellikler listesine süper gece modu ve anti-sarsıntı eklemeyi de başardı.

AppGallery’in tam kapsamlı desteği, iş ortaklarının başarıya ulaşmasını sağlıyor

AppGallery, dünya çapındaki geliştiriciler için tam kapsamlı operasyonel destek sağlıyor ve bölgeler arası operasyon ile küresel görünürlük gibi yeni fırsatlardan faydalanmalarına yardımcı oluyor. Bugüne kadar, çeşitli bölgelerden çok sayıda iş ortağı AppGallery'den yararlandı.

Dünyanın önde gelen navigasyon markalarından biri olan Tom Tom, hem popüler navigasyon uygulamaları TomTom Go Navigasyon hem de TomTom AmiGO AppGallery'de listelendi. TomTom AmiGO, Huawei ile ortak pazarlama çabaları sayesinde indirme oranında 22 kat artış sağladı. Bir araç çağırma uygulaması olan Bolt, Avrupa ve Afrika indirme sayısında birinci haftadan on üçüncü haftaya kadar 136 kat artış gördü. Filipinler'de bir TV canlı yayın uygulaması olan Kumu, Anneler Günü kampanyası başlatmak için AppGallery ile birlikte çalıştı. İlk 15 günde Kumu’nun premium kullanıcılarında yüzde 220 artış oldu ve geliri 40 kattan fazla arttı.

Huawei ayrıca, ilgili danışmanlık hizmeti, yerelleştirme ve entegrasyon, pazarlama ve kampanya hizmetleri sağlayarak geliştiricilerin Çin ve diğer küresel pazarlardaki iş fırsatlarını keşfetmelerine yardımcı olmak için kapsamlı destek sunuyor. Yeni ortak olan Emirates'ten bir sözcü, "Mümkün olan en iyi müşteri deneyimini sağlamak için Huawei ile bir iş birliği kurmak bizim için zevktir. Huawei AppGallery'de bulunan ilgi çekici araçlar, daha fazla müşteriyle daha yakın bağlar ve deneyimler oluşturmamıza yardımcı oluyor; özellikle bizim için önemli bir pazar olan Çin'de. İş birliğimizin bir sonraki aşaması yakında başlayacak ve yolculara seyahat planlamadan varış noktalarına varmalarına kadar yolculuklarının her adımında fayda sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Geçen yıldan bu yana Huawei, 700'den fazla ortağının Çin pazarına girmesine yardımcı oldu.

Huawei, geliştiriciler ve ortaklarla daha yakın çalışma sözü veriyor

Huawei, geliştirici hizmetlerini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Huawei, küresel geliştiricilere hizmet vermek, etkinleştirme, test ve sertifika hizmetleri sağlamak için Rusya, Polonya ve Almanya'da üç küresel ekosistem iş birliği laboratuvarı inşa ediyor. Geliştiricilerin daha iyi büyümesine ve yenilik yapmasına yardımcı olmak için yerel hizmetler ve platformlar sağlayan Romanya, Malezya, Mısır, Meksika ve Rusya'da da beş küresel geliştirici hizmet merkezi kurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.