Pandemi online alışverişi yüzde 4 artırdı, bu yıl 240 milyar liraya yükselmesi öngörülüyor

Tüm Etkin Sanayici İş Adamları ve İş Kadınları Federasyonu (TESİAD) tarafından gerçekleştirilen E-Ticaret Zirvesi, e-ticaret uzmanlarını bir araya getirdi. Bu yıl online olarak gerçekleşen zirvede “E-Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?” konusu işlendi. E-ticaret pazarına girmek isteyen firma ve bireylerin sorularının yanıtlandığı etkinlikte sektörün değişen dinamikleri konuşuldu. Online düzenlenen etkinlikte e-ticaret pazarında güçlü bir oyuncu konumuna erişmenin olmazsa olmazları haline gelen arama motoru optimizasyonu, arama motoru pazarlamacılığı ve sosyal medya reklamcılığı başta olmak üzere bütünleşik dijital pazarlama hakkında bilgi verildi. 

Tüketicilerin yüzde 54’ü önce sosyal medya sonra alışveriş diyor

Zirvede konuşmacı olarak yer alan dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri’nin CEO’su Gökhan Bülbül, pandemiyle birlikte tüketici davranışlarının değiştiğini vurguladı. E-ticarette en kritik konunun dijital pazarlama kanallarını doğru yönetmek olduğuna dikkat çeken Bülbül, “We Are Social verilerine göre, tüketicilerin yüzde 54’ü alacağı ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ilgili markanın sosyal medya kanallarını ziyaret ediyor. Online alışverişte farkındalık arttı ve hedef kitleyi demografinin çok ötesinde değerlendirmek gerekiyor. Google reklamcılığı ve sosyal medyayı bütünleşik olarak etkili kullanmak bu pazarın en önemli koşulları arasında. Değişen tüketici ihtiyaçları ve alışkanlıkları karşısında sonuca gitmenin altın kuralı, sürdürülebilir ve ölçümlenebilir bir dijital pazarlama stratejisine sahip olmak” değerlendirmesinde bulundu. 

İnternetten alışveriş oranı yüzde 34’den yüzde 38’e çıkacak

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, geçen yıl 213 milyar lira düzeyinde bulunan e-ticaret hacminin bu yıl 240 milyar liraya yükselmesi bekleniyor. 2019’da yüzde 34,1 seviyesinde olup, 2020’de yüzde 36,5 seviyesine yükselen internet üzerinden alışveriş yapanların oranının ise 2021'de yüzde 38'e çıkacağı tahmin ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.