Naim Süleymanoğlu mezarı başında anıldı

Türk ve dünya halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu, ölümünün birinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu, vefatının birinci yılında Edirnekapı Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Edirnekapı Mezarlığı’nda Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen törene, Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, Naim Süleymanoğlu’nun ailesi, halterde Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu olan Halil Mutlu, genç sporcular ve çok sayıda seveni katıldı. Anma töreninde konuşan Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar Naim Süleymanoğlu’nun bireysel spor yapmasına rağmen kitleleri peşinden koşturduğunu söyledi. Naim Süleymanoğlu’ndan “onurumuz” diyerek bahseden Taşpınar, “Takım sporlarında kitleleri peşinizden sürükleyebilirsiniz ama amatör sporlarda bu çok zordur. Fakat Naim, amatör bir sporcu olarak da hem Türk milletini hem dünyayı ayağa kaldırmış bir sporcumuzdur” dedi.

Törene Süleymanoğlu’nun ailesinden isimler de katıldı. Naim Süleymanoğlu’nu anmak için mezarı başında toplananlara seslenen Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, “Bugün bir kez daha ne kadar çok sevildiğini görüyoruz” dedi.

ANNESİ AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Edirnekapı Mezarlığı’ndaki törende duygu dolu anlar da yaşandı. Naim Süleymanoğlu’nun annesi Hatice Süleymanoğlu, oğlunun mezarı başına gelerek bir süre dua etti. Gözyaşlarına hakim olamayan anne, ayakta durmakta zorlanınca yakınlarının yardımıyla mezar başından ayrıldı.

Halterde Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu olan Halil Mutlu ise, Naim Süleymanoğlu’nun eksikliğini hala hissettiğini ifade ederek, “Uğurlarken ne dediysek bugün de aynı duygular içindeyiz. Aradan bir yıl geçmiş ama bana sorarsan sanki dünmüş gibi, hiç aramızdan ayrılmamış gibi özlüyoruz kendisini. Bu şekilde anıyoruz, sohbetlerine gidiyoruz, eksikliğini hala hissediyoruz. Bizim için bir idoldü. Biz Naim abiyi tanıyarak bu sporu sevdik. Dolayısıyla bu noktalara geldiysek de onun sayesinde. Zamansız ayrılışı bizleri her zaman üzmüştür, üzecektir” dedi.

Konuşmaların ardından anma töreni, okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla sona erdi. "Cep Herkülü" lakaplı efsane sporcu, 18 Kasım 2017 tarihinde karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat etti. Otoriteler tarafından tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Naim Süleymanoğlu, haltere 1977’de henüz 9 yaşındayken başladı. 15 yaşında Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını aldı. Kariyeri boyunca üç Olimpiyat Altın madalyası, yedi Dünya Şampiyonluğu ve altı Avrupa Şampiyonluğu var. Tam 46 kere dünya rekoru kırdı.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.