Ali Koç: "Türk futbolunun bu virüslerden arınması lazım"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, “Bugün yaşananlara şaşırsam mı üzülsem mi gülsem mi bilemiyorum ama hakikaten yazık, çok yazık. Bu aslında beceriksizlikle basit bir insan hatasıyla küçük bir yanlışla anlatılabilecek bir durum değil, bunun çok çok ötesinde. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu zihniyetten, bu virüslerden arınması lazım” şeklinde konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’nin evinde Akhisarspor’u 2-1 mağlup etmesinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Enteresan bir gün geçirdiklerini ifade eden Koç, “Bence Türk futbolu açısından sıkıntılı bir gün. Maçımız 2-1 bitti çok daha farklı kazanabilirdik ama önemli değil. Aslında bu sezon yaşadıklarımızın bir özetiydi bu maçta. Fakat Türk futbolu açısından son derece üzücü, endişe verici aslında bununla beraber malumun ilanı. Ben gerek seçim sürecinde gerek seçildikten sonra her zaman bu sistemin temizlenmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyorum. Ne bir mazeret olarak ne bir maç sonucu sonrası. Ben mütemadiyen sistemin kokuşmuş olduğunu vasatlığın altında olduğunu teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz. Bugün yaşananlara şaşırsam mı üzülsem mi gülsem mi bilemiyorum ama hakikaten yazık, çok yazık. Bu aslında beceriksizlikle basit bir insan hatasıyla küçük bir yanlışla anlatılabilecek bir durum değil, bunun çok çok ötesinde. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu zihniyetten, bu virüslerden arınması lazım. Bu 1 kulübün, kulüp başkanının 2-3 kulübün bir araya gelerek yapabileceği bir iş değil. Tablo ortada. Halkın, kamuoyunun tepkileri de ortada. Sosyal medya diye bir mecra var. Sadece futbolu yönetenler değil, bu değer zincirinin içindeki tüm paydaşların temizlenmesi, temizlenemeyeceklerden arındırılması ve bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor. Tepkili konuşmalar da bir şeyi değiştirmiyor ama bence Türk futbolu ayağa kalkmalı, Türk futbolu ortak tepkiler verebilmeli, Türk futbolu kendi içinde kendi kendini temizleyebilmeli" dedi.

"İNSAN OLDUĞU YERDE TABİİ HATA OLUR AMA HATA VAR HATA VAR"

Hakem hatalarına dikkat çeken Koç, "Adil rekabetin sağlanabileceğini hep beraber gösterebilmeliyiz. İnsan olduğu yerde tabii hata olur ama hata var hata var. Bu, hatadan öteye bir durumdan bahsediyoruz. her zaman ifade etmişimdir, TFF Türk futbolunda adil rekabetin hakkaniyetin sağlanması için en önemli sorumluluğu en yüksek olan kurumdur. Hepimiz sorumlulukları vardır ama 1 numaralı kurum TFF’dir. Futbolun ne kadar gerginlik oluşturduğunu, nasıl ayrıştırıcı bir konumda olduğunu, nefret tohumlarının nasıl ekildiğini üzülerek görüyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız mirasın bu olmaması lazım. Herhalde bu gece Rize’de yaşananlar sözün bittiği yer, maç olsa gerek. Ben doğru bildiğimi inandıklarımı söylemeye devam edeceğim. Sadece bizim söylememizle bu olmuyor. Bence Türk futbolunun içindeki aktörlerin hepsinin, bilhassa yönetimsel durumda olanların hepsinin temizlenip, hazır yeni seçim varken kendi konularında kifayetli liyakati yüksek futbola katma değer sağlayabilecek, adaleti sağlayabilecek marka değerini arttırabilecek, tribünlerin dolu olmasını sağlayacak, kulüplerin finansal yapılarının daha sağlıklı bir konuma gelmesi için yapısal reformları yapabilecek, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek topyekün Türk futbolunu kalkındırabilecek, bu işi yapabilecek kifayetli liyakati yüksek değişik konularda uzmanlarda oluşması gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Çok merak ediyorum nasıl bir açıklama olacak. Bu hatalar nasıl anlatılacak. Yorumcular üzerlerindeki formayı çıkartıp, hakkaniyet çerçevesinde adil bir gözle nasıl yorumlayacak ben çok merak ediyorum. Tüm analarımızın anneler günü kutlu olsun” diye konuştu.

(Ozan Buğra Koşar - Bora Akyol /İHA)

Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeAli Koç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.