Her gün farklı şef grupları Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe Khalkedon restoranının mutfağında ‘Sen Güvende Kal’ adıyla bir araya gelerek, Kadıköylü yaşlılar için gerekli tüm besin ihtiyacı gözetilerek menüler hazırladı. Şef grupları hazırladıkları bu yemekleri Kadıköylü komşularına bu kez kendileri dağıttı. Kadıköy Belediyesi de Türkiye’nin en iyi şef ve aşçılarına, korona sürecine sundukları bu katkı ve özveriyi temsilen katılım belgesi verdi.

HEM PİŞİRDİLER HEM DAĞITTILAR

Kadıköy Belediyesi'nin Fenerbahçe Khalkedon restoranının mutfağında hazırlanan yemekler her gün iki öğün olarak yaklaşık 2 bin kişiye ulaştırılıyor. Türkiye’nin en iyi şef ve aşçıları tarafından, sağlık ve beslenme değerleri hesaplanarak hazırlanan yemekleri Kadıköy Belediyesi’ne bağlı ekipler dağıtıyordu. Türkiye’nin ünlü restoranlarında görev yapan şef ve aşçılar, kendi ellerinden çıkan yemekleri bu kez kendileri dağıttı. Şeflerin hazırladıkları yemeklerden duydukları memnuniyeti dile getiren ihtiyaç sahipleri, bu süreçte verdikleri destekten dolayı aşçılara teşekkür etti.

AŞÇILARIN EMEĞİNE FİRMALAR DESTEK VERDİ

‘Sen Güvende Kal’ adı altında sosyal medya üzerinden çok sayıda gönüllü ile birlikte örgütlenen şef ve aşçılar şu isimlerden oluşuyor: Umut Karakuş, Ebru Erke, Sinan Büdeyri, Ahmet Can Aras, Ali Ronay, Mihta Yıldırımtaş, Yaren Çarpar, Buse Doğrular Dövenci, Ali Dövenci, Aliye Gümüş, Fehmi Samancı, Fırat Yakut, Mehmet Selim Dinler. Öte yandan projeye Metro Türkiye, Kristal Yağ, Pınar, Lezita, Banvit, Tellioğlu Un, Sera Food, Nebyan Doğal, Filiz makarna gibi çok çok sayıda firma da malzeme desteği verdi.

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR DAYANIŞMA

Kadıköy Belediyesi, ‘Sen Güvende Kal’ ekibinde yer alan şef ve aşçılara korona virüsle mücadele sürecine katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Fenerbahçe Khalkedon restoranında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşen törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköy’den Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma gösterdik. Bir kazanın etrafında birbirine rakip olan aşçıların biri tuzu atarken, diğeri karıştırıyordu. Bu en büyük kazançtır. Her şerde bir hayır olduğunu bu dayanışma ile gösterdik. Bu mutfağı sizlere açmış olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Kadıköy halkı adına hepinize teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

‘SEN GÜVENDE KAL’ EKİBİNE TEŞEKKÜR

‘Sen Güvende Kal’ ekibinden gastronomi yazarı Ebru Erke “Bu zor günlerde, şef ve aşçı arkadaşlarımızın hepsi koştu yardıma geldi, bu bizim için inanılmaz bir şeydi. Böyle bir şeyin içinde olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi. Şef Umut Karakuş ise “Başlarken 50 kişi 100 kişi için bile olsa bir şeyler yapabiliriz diye yola çıkmıştık. Kadıköy Belediyesi’nin mutfağını açması, dağıtımını yapmasıyla binlere ulaştık. Burada gördüğüm en önemli şey dayanışma kültürüydü. Başta gönüllüler olmak üzere tüm katılımcılara, bize destek veren firmalara teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kadıköy Belediyesi mutfağında 65 yaş üstü yurttaşlara yemek pişiren tüm katılımcılara Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.