Tuzla’da 250 aile daha tapusuna kavuştu

Tuzla’da 250 ailenin yıllardır devam eden tapu hayali gerçek oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 yıldır devam eden iskan ve tapu sorununu çözüme kavuşturarak ailelerin yüzünü güldürdü. Sorunun çözüme kavuşmasıyla birlikte büyük bir mutluluk yaşayan aileler düzenlenen törenle tapularını aldı. Tapuları hak sahiplerine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı takdim etti. Ailelerin tapularına kavuşması için 10 yıldan uzun süredir mücadele ettiklerini belirten Başkan Yazıcı, vatandaşların artık bu konuda hiçbir mağduriyet yaşamayacaklarını söyledi.

KANUNİ BOŞLUK YENİ DÜZENLEMELERLE ÇÖZÜLDÜ

Geçmişten gelen sorunların çözüme kavuşturulması için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Belediye başkanı olduğum ilk yıllarda, özellikle başlayan bir durum. O dönemde kanuni boşluklardan yararlanan müteahhitler, zamanından önce dairelerini satıp, özellikle ruhsattan sonra iskan almadan gitmek gibi, kanuni bir boşluk vardı. Geçmişten gelen sorun bu sitede yaşanıyordu. Özellikle de bu siteyle ilgili çok sıkıntılar yaşandığı süreçte elimizden geleni yaptık. Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız dahil, bu konunun sıkıntılarını fark edip, geçtiğimiz yıl itibariyle yeni kanuni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerle artık inşaat belli bir seviyeye gelmeden satış yapılmasının önüne geçilmiş oldu” dedi.

Tapularına kavuşmak için yıllardır bekleyen site sakinleri, sevinçlerini dile getirirken, sorunu çözmek için yıllardır gayret gösteren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ettiler.

BU SORUNLAR ARTIK YAŞANMAYACAK

Başkan Yazıcı, vatandaşların bu konuda artık hiçbir mağduriyet yaşamayacaklarını da ifade ederek, “Geçmişten gelen bu kanayan yaraları çözmek içinde hep beraber uğraşıyoruz. Bu sitede onlardan bir tanesiydi. Aslında yapmamız gereken onlarla birlikte olmaktı. Ama bazen şu sorunlar oluyordu. Daireyi satın alan birisi ilk önce satın almadan burası iskan alabilir mi? alamaz mı? diye sormadan daireyi alıp, sonradan gelip iskan alamadığını söylüyordu. Böylesine paradokslardan oluşuyordu. Ancak yeni çıkan kanun düzenlemesiyle, sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın bünyesinde çıkan bu kanun düzenlemesiyle, artık belli bir seviyeyi bitirmeden hiçbir satış yapamayacağını, tamamını bitirdiğinde zaten iskana haiz olacaktır. Bu sorunlar artık yaşanmayacak ama, geçmişten gelen bu sorunları da çözüyoruz” şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 24 BİN 363 MALİKE TAPU ÇIKARILMIŞ OLDU

Tuzla’da daha öncede yapılan 46 adet imar uygulaması tescil edilerek, toplamda 24 bin 363 malike tapu çıkarılmış oldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yürüttüğü çalışmalar ile daha önce de, Akfırat, Tepeören, Aydıntepe, Yedi Evler gibi mahalleler ile 409 sitenin iskan ve tapu problemleri çözülerek binlerce aileye tapuları teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.