TOKİ'nin Kırşehir'de yapacağı 258 konutun ihalesi yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kırşehir Merkez Kındam Mahallesi’nde inşa edilecek 258 konutun ihalesi yapıldı.

19 Kasım 2019 Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 5 dükkanlı ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işleri yer alıyor.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, mahalle kültürünü yaşatacak ve yardımlaşmayı canlı tutacak projeler inşa etmeye başlayan TOKİ, yatay mimariden ödün vermeden projeler geliştiriyor.

Kırşehir Kındam Mahallesi projesinde de yatay mimari esas alındı. Yükseklikleri zemin+4 olan konutlar 179’u 2+1, 79’u 3+1 planında yapılacak.

Projeyle yerleşim alanı; parkı, peyzajı, sosyal donatıları, oyun ve spor alanları ile şehre değer katacak yeni bir yaşam alanı oluşacak.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

-TC. Kimlik Fotokopisi,

-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve yetimlerden “Hak Sahipliği Belgesi” istenmektedir.

- Engellilerden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi ya da en %40 oranında engelli olduğu yazılan ve tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu istenmektedir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ

- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

- Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

- Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.

- Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

- Sırada Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,

- Sırada Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası

- Sırada Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,

- Sırada Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.