Facebook, Yayın İçi Reklamları Türkiye’de Başlatıyor!  İşte Ortaklar İçin Para Kazanma İlkeleri

Özellikle pandemi döneminde birçok insanın Facebook platformlarındaki video içerikler aracılığıyla bağlantı kurabildiğini ve topluluk hissini yaşayabildiğini dile getiren Facebook Medya Ortaklıkları Yöneticisi Eren Sağır, şöyle konuştu: “Video, Facebook'taki en popüler içeriklerin başında geliyor. Türkiye’deki profesyonel yayıncıların, dizileriyle dünyada ün kazanmış yapımcıların, habercilerin, spor kulüplerinin, içerik üreticilerinin ve milyonlarca kullanıcımızın da en ilgi çekici videolarını paylaşmak için Facebook'a geldiğini görüyoruz. Bu durum bize video gelir dağılımı programımızı Türkiye'ye de getirmemiz için ilham verdi. Facebook videolarının, Türkiye'deki tüm video içerik üreticileri için yeni bir gelir elde etme fırsatı yaratacak olmasından ötürü çok heyecanlıyız."

Facebook Yayın İçi Reklamlar Hakkında

Yayın içi reklamlar, video içeriği üreticilerinin ve yayıncıların video içerikleri öncesinde, sırasında veya sonrasında kısa reklamlar ekleyerek para kazanmalarına yardımcı olur.

Yayın içi reklamları İçerik Stüdyosu'ndan yönetebilirsiniz. Reklamlar belirli videolara yerleştirilebilir veya bir Facebook Sayfasındaki tüm videolar için etkinleştirilebilir.

Yayın İçi Reklamlara Uygunluk Durumunuzu Kontrol Etme

Videolarınızda yayın içi reklamları kullanıp kullanamayacağınızı öğrenmek için Sayfanızın uygunluk durumunu kontrol edin. Yayın içi reklamlar sadece belirli dillerde ve ülkelerde video yayınlayan Sayfalar tarafından kullanılabilir.

Başlamadan önce

Facebook'un Ortaklar İçin Para Kazanma İlkeleri'ni karşılamanız ve bu standartlara uygunluğu korumanız gerekir.

En az 10.000 takipçisi olan bir Sayfadan (profil değil) yayın yapmanız gerekir.

Son 60 gün içinde en az 3 dakika uzunluğundaki videolarda en az 30.000 1 dakikalık görüntüleme elde etmeniz gerekir.*

En az 18 yaşında olmanız gerekir.

Yayın içi reklamlar için uygun bir ülkede yaşıyor olmanız gerekir.

Para kazanma uygunluğunuzu kontrol etme

İçerik Stüdyosu'na gidin.

Sayfanızın para kazanma durumunu gözden geçirmek için sol taraftaki menüde Para Kazanma > İlke Sorunları'na tıklayın.

Yayın içi reklamlara uygunluk durumunuzu kontrol etme

İçerik Stüdyosu'na gidin.

Sayfanızın yayın içi reklamlara uygunluk durumunu gözden geçirmek için sol taraftaki menüde Para Kazanma'ya tıklayın.

*Yayın içi reklamlarda para kazanma özelliği 3 dakikadan kısa içerikleri desteklese de, videolarınıza yayın içi reklamlar ekleyebilmeniz için 3 dakikalık video içerikleri yayınlama gerekliliklerini karşılamanız gerektiğini lütfen unutmayın.

Sayfanız yayın içi reklamlar için onaylanmadıysa, yayın içi reklamlara uygunluk için en iyi uygulamaları gözden geçirin.

Ortaklar İçin Para Kazanma İlkeleri

Yayıncıların, içerik üreticilerin ve üçüncü taraf sağlayıcıların Facebook'taki para kazanma araçlarından yararlanabilmesi için Ortaklar İçin Para Kazanma İlkeleri adı verilen bir dizi kurala uyması gerekmektedir.

Bu kurallar, Facebook'taki Sayfa, Etkinlik ve Gruplardaki tüm içerikler için geçerlidir.

Ortak İlkeleri

Facebook'ta para kazanabilmek için şu gereklilikleri karşılamanız gerekir:

Uygun bir alanda içerik oluşturma

Para kazanma özellikleri şu anda Facebook Sayfaları, Etkinlikler ve Gruplardaki herkese açık içeriklerde kullanılabilir. Facebook'taki ücretli ancak üçüncü taraf bir sitede tüketilen içerikler, para kazanmaya uygun olabilir. Facebook profilleri, para kazanma ürün ve özelliklerini kullanmaya uygun değildir.

Kapsam dahilindeki bir ülkede ikamet etme

Para kazanmak için ürün veya özelliğin kullanılabildiği kapsam dahilindeki bir ülkede ikamet etmeniz gerekir. Kapsam dahilinde olmayan bir konuma taşınırsanız veya Facebook ürünün kullanılabilirliğini değiştirirse para kazanma uygunluğunuzu kaybedebilirsiniz.

Topluluk Standartlarımıza uyma

Nefret söylemine, şiddet çağrılarına ve cinsellik çağrıştıran içeriklere karşı kuralların dahil olduğu bu kurallar, Facebook'taki tüm gönderi ve etkileşimler için geçerlidir. Fikri mülkiyet, güvenilirlik ve kullanıcı emniyetine ilişkin ilkelerimiz dahil olmak üzere Topluluk Standartlarımızı ihlal eden yayıncılar, içerik üreticiler veya üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından paylaşılan içerikler, içerik üreticilerin, yayıncıların veya üçüncü taraf sağlayıcıların para kazanmaya uygun olmamasına veya uygunluklarını kaybetmesine neden olabilir.

İçeriklerinizin Topluluk Standartlarımızı ihlal etmiş olabileceğini düşünüyorsanız, bir bildirim alıp almadığınızı kontrol edin. Fikri mülkiyet haklarına ilişkin ilkelerimizi ihlal etmiş olabileceğinizi düşünüyorsanız, telif hakkı veya ticari marka ihlali hakkında daha fazla bilgi alın.

İçerikler İçin Para Kazanma İlkelerimize uyma

Para kazanılan içerikler, Topluluk Standartlarımızın da ötesinde yeni bir düzey belirleyen ek standartlarımıza da uymalıdır. Bu ek kurallar İçerikler İçin Para Kazanma İlkeleri olarak adlandırılmaktadır. Bu kurallar, içeriğin kendisine ve içeriğin sunulduğu formatlara ilişkin daha ayrıntılı kısıtlamalar içerir.

Özgün içerikler paylaşma

Yanlış bilgi ve asılsız haber olarak işaretlenen içerikler yayınlayan içerik üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar para kazanma özelliklerini kullanmaya uygun olmayabilir veya para kazanma özelliklerini kullanma uygunluklarını kaybedebilirler. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz. Tıklama tuzağı veya sansasyon içerikleri paylaşan içerik üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar, para kazanma özelliklerini kullanmaya uygun olmayabilir veya para kazanma özelliklerini kullanma uygunluklarını kaybedebilirler. Bu konu hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Orijinal içerikler paylaşma

İçerik Üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar yalnızca kendi oluşturdukları veya oluşturma aşamasında yer aldıkları ya da doğrudan içerik üreticiyi, yayıncıyı veya üçüncü taraf sağlayıcıyı öne çıkaran içeriklerden para kazanabilir. Orijinal olmayan veya anlamlı geliştirmeler (yorum, parodi, kreatif düzenleme vb.) olmadan yeniden üretilen içeriklerden para kazanılamaz. Çok kanallı ağlar veya sosyal medya ajansları gibi üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından dağıtılan iştirak varlık içerikleri orijinal içerik olarak kabul edilebilir.

Gerçek etkileşimlerden para kazanma

İçerik üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar, yalnızca doğal ve gerçek hedef kitleleri tarafından tüketilen içeriklerden para kazanabilir. Bu; içerik üreticilerin, yayıncıların ve üçüncü taraf sağlayıcıların takipçileri, görüntülemeleri veya etkileşimi yapay olarak artıran davranışlarda bulunamayacağı anlamına gelir. Buna, içeriklerin genellikle para karşılığında ve spam olarak planlı dağıtımı olan yapay paylaşımlar dahildir. Çok kanallı ağlar gibi, üçüncü taraf bir sağlayıcı tarafından yönetilen Sayfalar, iştirak varlıkların içeriklerini paylaşabilir.

Gerçek etkileşimlerden para kazanma

Hedef kitleleri büyük ölçüde sahte etkileşimlerden oluşan (Beğenme, takip ve görüntülemeler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) içerik üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar para kazanma özelliklerini kullanma haklarını kaybedebilir.

Ödeme Koşullarımıza uyma

Para kazanan İçerik üreticilerin, yayıncıların ve üçüncü taraf sağlayıcıların Facebook'un ödeme yapma ve almaya ilişkin kurallarına uyması gerekir.

Sayfalar, Gruplar ve Etkinliklere İlişkin Koşullarımıza uyma

Bir Sayfada paylaşılan içerikler, yapay paylaşımlara ilişkin kısıtlamalar dahil olmak üzere Sayfalara özel Koşullarımıza uymalıdır. Bir Grupta paylaşılan içerikler, Gruplara özel Koşullarımıza uymalıdır. Bir etkinlikte paylaşılan içerikler, Etkinliklere özel Koşullarımıza uymalıdır.

Facebook'ta sürekli bir varlığa sahip olma

İçerik üreticilerin, yayıncıların ve üçüncü taraf sağlayıcıların, Facebook'ta özgün ve sürekli bir varlığa sahip olmaları gerekir. Bunun anlamı, tüm para kazanma özelliklerini kullanmaya uygun olabilmek için en az bir 90 gün boyunca Facebook'ta sürekli bir varlığa sahip olmaktır. Yayın içi reklamlara erişim kazanmak için yeterli takipçi kitlesine sahip olmanız gerekir ve bunun göstergesi Facebook'taki takipçilerinizdir.

Siyasetçiler ve devletlere yönelik kurallarımıza uyma

İlgili devlet etiğine tabi, mevcut seçilmiş ve atanmış devlet yetkilileri para kazanma özelliklerini kullanmaya uygun değildir. İlgili seçim veya kampanya finansmanı kurallarına tabi mevcut siyasi adaylar, partiler ve kayıtlı siyasi komiteler de para kazanma özelliklerini kullanmaya uygun değildir. İlgili yasa kapsamında siyasi reklam olarak düzenlenen iletişimler de para kazanma özellikleri için uygun değildir. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde ödeme yapan ortak; sosyal meselelerle, seçimlerle veya siyasetle ilgili reklamlar yayınlama yetkisine sahipse, markalı içerik gönderilerinde markalı içerik aracı kullanılabilir.

Yalnızca ilkelerimize uyan varlıklara bağlanma

Para kazanma ürünlerini kullanan ve bu ürünleri kullanmaya henüz başlamamış içerik üreticiler, yayıncılar ve üçüncü taraf sağlayıcılar, kendilerine bağlı bir varlık bu ilkeleri ihlal ederse para kazanma özelliklerini kullanma haklarını kaybedebilir.

Başlamadan önce

Finans yöneticinizi, yani yayın içi reklamlarla ilgili tüm finansal bilgileri alacak olan kişiyi seçin. Birden fazla finans yöneticisi atayabilirsiniz.

Reklamları etkinleştirmesi ve devre dışı bırakması için bir editör seçin. Birden fazla editör atayabilirsiniz.

Vergi kimlik numaranızı hazır bulundurun. Bu sizin KDV numaranız veya devlet tarafından verilen vergi kimlik numaranız olabilir.

Banka hesabı numaranızı veya IBAN'ınızı hazır bulundurun.

Şirketinizin adresini, telefon numarasını ve e-posta adresini hazır bulundurun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.