Meral Akşener’den Kudüs açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı yaşanılan iki vahim nedenle yapma gereği duyduklarını belirten Akşener, “Birisi dış politikadaki, diğeri ekonomideki gidişatla ilgili. Kudüs’te yaşananlar, artık bir bölgesel sorun olmaktan çok daha öteye bir insanlık sorunudur, bir katliamdır. Daha da kesin söylemek gerekirse bir tarafta en büyük güç odaklarının, diğer tarafta hiçbir gücü olmayanların, bir tarafta en ağır silahların, diğer tarafta sadece taşların ve sopaların olduğu, bir tarafta dünyanın en acımasız saldırganlarının, diğer tarafta eli kolu bağlanmış olanların yaşadığı, insanlık tarihinin en adaletsiz, en eşitsiz savaşı yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE ZAMANLARDA DEVLETLERE VE DEVLET TEMSİLCİLERİNE DÜŞEN SADECE KINAMAK OLMAMALIDIR”

“Böyle zamanlarda devletlere ve devlet temsilcilerine düşen sadece kınamak olmamalıdır” diyen Akşener, “Tıpkı ülkemiz yöneticilerin yaptığı gibi sadece kınamak, mevcut durumun devamını sağlamaktan öteye gitmez. Ölüm dediğiniz, katliam dediğiniz durumların sözlere tahammülü yoktur. Büyük yanlıştan büyük ders çıkarmak gerekir. Kudüs’te yaşanan bizim acılarımızın parçası olan vahim durumun en büyük yanlışlarından biri, Türkiye’nin tutarsız ve içi başka dışı başka dış politikasıdır. Bir yandan Müslüman dünyanın temsilcisi iddiasını taşıyıp, diğer taraftan o Müslüman dünyaya eziyet yapanlarla çıkar birliktelikleri kurmaya devam etmek yanlıştır. Her felaket durum, sözle değil fiille, aksiyonla karşılık bulmazsa itibarlı bir politikaya sahip olamazsınız” dedi.

“MERKEZ BANKAMIZIN BAĞIMSIZ HAREKET ETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Uzun dönemdir süregelen ekonomideki sapma eğiliminin artık çözülme sürecine girmiş durumda olduğunu kaydeden Akşener, “Son birkaç yıldır yerli ve yabancı bütün analizler, Türkiye’nin en kırılgan ekonomilerin başında geldiğini ortak kanaat olarak vurguluyor. Başından beri söylediğimiz gibi ’ekonomiyi güven yönetir.’ Biz diyoruz ki, eğer işin ehli olanlar Türkiye’yi yönetirse, o yorgun şoförün elinden o direksiyon alınırsa ülkemiz uçuruma yuvarlanmaktan kurtulacağı gibi, yoluna da huzur ve güvenle devam edebilir" şeklinde konuştu.

Türkiye’yi refaha çıkarmak için Merkez Bankasının bağımsız hareket etmesini sağlayacaklarını ve böylece bankaya olan güvenin artacağını söyleyen Akşener, “Bugün Merkez Bankasının hem paramızın dolar karşısında değer kaybetmesini engellemesi hem de enflasyonu düşürmek için paramızın fiyatı olan faiz oranlarını ekonominin gereği şeklinde düzenlemek gerekmektedir. Merkez Bankasının enflasyon ile mücadelede kararlı olması enflasyonu düşürecek, paramızı güçlendirecek ve orta vadede faiz oranlarının da beraberinde düşürülmesine imkan verecektir" dedi.

(Pelin Üzek Kılıç - Mustafa Apaydın/İHA)

Anahtar Kelimeler:
KudüsMeral Akşener
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.