Ömer Döngeloğlu kimdir? (Ömer Döngeloğlu hayatı)

Ömer Döngeloğlu kimdir? (Ömer Döngeloğlu hayatı)

Ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu korona virüsü (Covid19) nedeniyle hayatını kaybetti. Ramazan aylarında ve dini günlerde ekran başında yer alan pek çok izleyicinin yakından tanıdığı Ömer Döngeloğlu, bir süredir Başakşehir Şehir Hastanesi'nde Koronavirüs tedavisi görüyordu. Ömer Döngeloğlu 1968'de Tokat'ın Zile ilçesinde doğdu. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Döngeloğlu, 3 Mayıs 2020’de Edirnekapı Mezarlığı’na defnedildi.

İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu. Uzun yıllar Kanal 7 ekranlarında yaptığı etkileyici programlarla izleyicinin sevgisini kazandı. İstanbul’da yaşayan Ömer Döngeloğlu, evli ve 5 (beş) çocuk babasıydı.

Ömer Döngeloğlu'nun eserleri:

Peygamberin İzinde

Allah’a Adanmış hayatlar

Yeryüzünün yıldızları

Sözün Miracı; DUA

Allah Resulünü görenler

Peygamberimizin Dostları

Mus’ab bin Umeyr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.