TSK’ya 20 bin milli piyade tüfeği

MKE Silah Fabrikasındaki törende konuşan Fabrika Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu, dün Afrin’de kullanılan, bugün ise Münbiç’te görev yapacak olan 20 bin MPT-76 tüfeğini TSK’ya teslim ettiklerini söyledi. Ocakcıoğlu, “Bugün silahlı kuvvetlere için hazırlamış olduğumuz 20 bin silahımızın son teslimatını yapıyoruz. Sizlerin el emeği, göz nuru olan bu silahlarımız dün Afrin’de, bugün Münbiç’te görev yapmaktadır. Silah fabrikası kendi üzerine düşen görevi yapmış bulunmakta, başka silah yapanlara inat zamanından önce silahlarımızı teslim etmek, onları en güzel şekilde yapmak bizim görevimiz olmuştur. Bundan sonra da silah fabrikamız ilelebet yaşayacak ve askerimizin elinde bulunan G-3’lerin yerine MPT-76, MPT-55 silahlarımız geçecek. Bunun için ilk planda 200 bin sipariş gelecek, bunların yüzde 80-90’ı bizim fabrikada yapılacağından eminim. Bunun için bize verilen siparişleri zamanından önce teslim etmek zorundayız" dedi.

“220 BİN ADET SİLAH MPT-76’YA ÇEVRİLECEK”

Önümüzdeki yıllarda 220 bin silahın MPT-76’ya çevrileceğini ifade eden Ocaklıoğlu, “Silah Fabrikamıza MKE Genel Müdürlüğümüz tarafından üretim birinciliği plaketi verilmiştir. Bu plaketimiz sizlerin sayesinde olmuştur. Bu fabrikamıza verilen üretim birinciliği plaketimizdir. Bunun için hepinize silah fabrikası çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bizim fabrikamızın onur kaynağı, gurur kaynağı olmuştur. Bundan sonra da üretimimizi zamanında teslim edeceğimizden birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızdan eminim. İnşallah hepimiz için hayırlısı olur. İnsanlarımız çalıştıkça, işi ürettikçe kendine güven duymakta ve bunu ben yaptım diyebilmektedir. Başarılar diliyorum, gönderdiğimiz silahlarımızın da askerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görevini layıkıyla yapacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

"2019’DA 33 BİN MPT-76 ÜRETİLECEK"

Konuşmasının sonunda silah siparişlerini bu sene için kapatılacağını belirten Ocakcıoğlu, “2019 için 33 bin silah MPT-76 geliyor. O da 2019 üretimi olacak. MPT-55 için çalışmamız var. Dün 500 tanesini teslim ettik, 38 bin tane bu sene teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

MKE Genel Müdür Yardımcısı Akif Akgül ise, “MKE kurumu böyle sıradan hemen geçiştirilecek bir kurum değil. Makine Kimya çok büyük bir kurumdur” ifadelerini kullandı.

MKE fabrikasında yapılan konuşmaların ardından 4 tır dolusu MPT-76 silah, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

(Hasan Ay /İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.