Suriyeliler kepçelerle kurtarıldı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçe kırsalında çadırlarını sel suyu basan Suriyeli mülteciler kepçelerle kurtarıldı.

Kilis’in karşısında bulunan Azez kenti kırsalında savaştan kaçarak kendi imkanları ile çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecilerin kaldıkları çadırlar yoğun yağı nedeniyle su bastı. Suriye İHH Acil Yardım Kurtarma ekipleri tarafından kepçe ve grayder yardımı ile suların içerisinde kalan Suriyeliler kurtarıldı.

Suriye İHH Acil Yardım Kurtarma Sorumlusu İshak Aka, Son bir haftadır şiddetli yağışların Azez’de etkili olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle su taşkınları meydana geliyor. Çadırları su basması nedeniyle vatandaşlara müdahale ederek kurtardık. Bizler anında bölgeye acil yardim araçlarımızı gönderip sivil hakli tahliyeye başladık. Ayrıca yerel mecliste çalışmalar yürütmektedir. Çadırdan tahliye edilenlerin vatandaşların ihtiyaçları var. Bu nedenle yardım bekliyorlar” dedi.

(Mehmet Ali Dağ/İHA)

Anahtar Kelimeler:
SuriyeHalepKilisAzez
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.