Filistinliler demir bariyerlerin kaldırılmasını kutluyor

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişleri kontrol altına almak için kullandığı, elektronik detektör ve demir parmaklıkları kaldırması Filistinliler tarafından sevinçle karşılandı. Filistinliler Mescid-i Aksa’nın kapılarına Filistin bayrakları astı.

Filistinliler 14 Temmuz’dan itibaren sürdürdükleri protestolarına dün gece Mescid-i Aksa’nın Aslanlı kapısında namaz kılarak sürdürdü.

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girişi kontrol için yeni tedbirler alıp almadığının kesin olmadığı belirtildi.

Eski Kudüs civarında toplanan binlerce Filistinli slogan atarak, korna çalarak bu olayı kutladı. Havai fişekler atıldı, Filistin bayrakları Mescid-i Aksa’nın kapılarına asıldı.

İsrail’in Mescid-i Aksa girişinde uyguladığı tedbirlerin kaldırması sivil toplum hareketinin bir zaferi olarak yorumlandı. Dini liderlerin Müslümanların Mescid-i Aksaya girişlerine izin verip vermeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

(Muhammed Rabah/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.