Dünyanın en büyük köprüsünün otoyolu için imzalar atıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 18 Mart tarihinde temelleri atılacak 1915 Çanakkale Köprüsüne ilişkin, “Biz 2023 ayak açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü ile dünyanın en büyük köprüsüne sahip olacağız” dedi.

“1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi” imza töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Güney Kore Cumhuriyeti Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-in Kang’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bakanlıkta gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Bakan Arslan, 18 Mart’ta temelleri atılacak 1915 Çanakkale Köprüsü’ne ilişkin, “Biz dünyanın en büyük projesini yapmış olacağız. Yine dünyada asma köprülerde iki ayak arasındaki açıklık baz alınarak kıyaslama yapılır. Biz 2023 ayak açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü ile dünyanın en büyük köprüsüne sahip olacağız. Hedefimiz Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında, hatta daha önce bu projeyi bitirip, ülkemize, insanımıza ve daha da önemlisi bu bir dünya projesi olacak. Dünyaya armağan edip, hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu proje için yaklaşık 10.5 milyar lira harcama yapıldığını dile getiren Bakan Arslan, 5.5 yıl gibi bir yapım süresi içerisinde projenin bitirilmesini öngördüklerini söyledi. Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“5.5 yıl yapım süresi dahil olmak üzere 16 yıl 2 ay 12 günlük yapım süresi dahil işletme süresi ile çok iddialı bir sürede bu proje yapılacak, işletilecek. İşletme dönemi sonunda da ülkemizin projesi işletme adına da tekrar bize Karayolları Genel Müdürlüğümüze devredilmiş olacak.”

GÜNEY KORE İLE 3 ALANDA MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI

Güney Kore ve Türkiye arasında işbirliğinin birçok alanda sürdüğünü kaydeden Bakan Arslan, “Bugün 3 tanede mutabakat zaptı imzalamış olacağız. Bunların birincisi uzun açıklıklı, kablo destekli ve asma köprü teknolojileri alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı, ikincisi yine ulaştırma teknolojileri alanında Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin iki ülke arasında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı. Bir de demir yolları konusunda güzel iş birliklerimiz var” dedi.

YATIRIM ORTAKLARINDAN ‘ÇOK İYİ ANONİM ŞİRKETİ’ JESTİ

Bakan Arslan, sözleşmenin imzalanması öncesinde, “Sözleşmeyi de Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile ‘ÇOK İYİ Anonim Şirketi’ imzalamış olacak” ifadelerine yer verdi. Arslan, görevli şirketin isminin ‘ÇOK İYİ’ olduğuna dikkat çekerek, “Açılımı da ‘Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi.’ Güzel bir jest yapmışlar, çok iyi olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale Otoyol Kesimi Sözleşmesi” ve mutabakat zaptları için imzalar atıldı.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.