300 derecelik fırının başında çalışarak oruç tutuyorlar

Meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan tatlı ustaları, 250-300 santigrat derecelik fırınların başında çalışarak zor koşullara rağmen oruçlarını tutuyor. Sahur saatinden sonra mesaiye başlayan fırın ustaları, 15.00’a kadar tatlı imalatı yaparak, sıcaklığı 250-300 dereceyi bulan fırınlarda tatlı pişiriyor.

Ramazan ayının oldukça güzel geçtiğini ancak sıcaktan dolayı zorlandıklarını söyleyen tatlı ustası Yaşar Altun, “Yaptığımız tatlıları 250-300 derece sıcaklıkta pişiriyoruz. Baklavalarımızı odun ateşinde pişiriyoruz, illaki zor, her mesleğin kendisine göre zorluğu var bizimki biraz daha zor. Ama çok şükür Rabbim bize o sabrı veriyor, dayanma gücü veriyor. Hem orucumuzu tutuyoruz hem de baklavamızı yapıyoruz” dedi.

Tatlı ustası Abdullah Beyaz ise “Şu anda gördüğünüz gibi fırınımız 250-300 derece arasında. Bizler de bu sıcaklıkta hem oruç tutuyoruz hem de işimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Cihan Kizir / İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.