Kınık: 30 bin sivilin İdlip’e gelmesi bekleniyor

Halep’teki Suriye rejiminin sivil katliamlarına ilişkin Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, dün gece başlayan ateşkes ve kurtarmayla ilgili tahliye sürecinin sabah sekteye uğradığına değinerek, birinci konvoya yapılan silahlı saldırıyı anımsattı. Ateşkes tekrar sağlandıktan sonra 20 otobüs ile bin 500 civarında insanın tahliye çalışmalarına başlandığına değinen Kınık, 30-35 civarında yaralının da İdlip’e götürüldüğünü ve buradaki bazı hastanelerde tedavi altına alındığını, bazılarının ise Türkiye’deki hastanelere nakledilmek için bekletildiğini kaydetti. Ailelerinden kopan bazı Suriyelilerin de aileleriyle birleştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Kerem Kınık, Suriye tarafında 90’ı ağır, 400 tane yaralı bulunduğunu ve durumu acil olanların Türkiye’ye getirileceğini kaydetti.

İdlip’e bağlı Atme Kasabası’nda 4 hastane ve Sağlık Bakanlığı ile UMKE’nin kurduğu merkez bulunduğunu ifade eden Kınık, yaralılara ilk müdahalelerin burada yapıldığını bildirdi. Dr. Kınık, şöyle devam etti: “Halep Belediye Başkanı’na göre bölgedeki 4 mahallenin nüfusu 70-80 bin civarında. Bunların bir kısmı Halep’in batısında kalacaklar bir kısmı, akrabalarına geçecekler, bir kısmı Cerablus’a geçmek istiyorlar. İdlip tarafına da 20-30 bin civarında insanın gelmesini bekliyoruz. Şu anda AFAD, Kızılay ve İHH işbirliği içerisinde özellikle içerideki kampın oluşturulması sağlanıyor. Henüz uluslararası destek gelmiş değil ama bu konuyla alakalı da başvurularımız da var.”
(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.