Fetullah Gülen’e "mehdi" diyen hakim mahkemede

Görevde bulunduğu sırada verdiği bir kararda FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e ’’mehdi’’ diyen eski hakim İrfan Karagöz, “Mehdiliği Adnan Oktar’ın televizyon programlarından öğrendim ve kendini kaptırdım” dedi.

Darbe girişiminden 11 gün önce Balyoz davası bilirkişilerinin yargılandığı davaya ilişkin kararında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’e ’’mehdi’’ diyen eski hakim İrfan Karagöz’ün ’’Anayasayı ihlal’’, ’’Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’’ ve ’’TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs’’ suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık İlhan Karagöz, savunmasına devam etti.Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Karagöz, savunmasında sık sık Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu. Bazı edebiyatçılardan alıntılar yaparak mahkeme başkanına sorular yönelten Karagöz’ü mahkeme başkanı, "Benim üzerimden savunma yapma. Eski hakimsin, nasıl savunma yapman gerektiğini biliyorsun" dedi. Dikkat çekmek için bu şekilde savunma yaptığını söyleyen Karagöz’ü mahkeme başkanı, "Burası şov yeri değil" diyerek uyardı.

TUTUKLULUĞUNA DEVAM

Darbe girişiminde 11 gün önce verdiği kararda hükümet yetkililerinin gözaltına alınması için askeri savcılığa çağrıda bulunan Karagöz, darbe girişiminden önceden haberdar olmadığını öne sürdü. Savunmasında devamla suç örgütü soruşturmasında tutuklanan Adnan Oktar’ı öven Karagöz, “Adnan Hoca olarak bilinen, kendisi ve sevenlerinin çoğu şu an tutuklu olan Adnan Oktar’ı çok kez izledim. ‘Mehdiliği’ Oktar’ın televizyon sohbetlerinden öğrendiğim ve kendini kaptırdım” dedi. Savunmasına bir süre daha devam eden sanık İlhan Karagöz’ün tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

(Yusuf Melikoğlu/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.