BM binası önünde ’Halep’ protestosu
Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde toplanan Dertliler Hareketi üyesi bir grup, Halep’te yaşanan insanlık dramı ve terör olaylarına dikkat çekmek için eylem yaptı.
Başkent’te BM binası önünde toplanan Dertliler Hareketi üyesi bir grup, terör olaylarına ve Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Ellerinde üzerinde “İnsan! Seni savunuyoruz, sana karşı”, “Nerede insan hakları”, “Katil BM” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Halep’te yaşanan olaylara BM üyesi devletlerin sessiz kaldığını dile getirdiler.
Grup adına basın açıklaması yapan Dertliler Hareketi Koordinatörü Selman Enes Yücel, “BM, Bosna’da adının hakkını vermedi. Irak’ta adının hakkını veremedi. Bu kurumun insanlığa güven, huzur ve adalet dağıtma iddiasının gerçekleştiği bir hadiseye henüz şahit olmadı dünya. BM, haklının değil hep güçlünün yanında oldu. Mazlumun değil hep zalimin yanında oldu. İnsanlığın değil hep insanlık düşmanlarının yanında oldu” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, eylem sırasında çevre güvenliği alan polis ekiplerine karanfil dağıtıp dağıldı.
(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.