ABD’ye Türk usulü sünnetli gönderme

Isparta’da bir iş adamı, ABD’nin Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımları, 2 çocuğunun sünnet arabasına "Bizden kesileni Trump’ın papazı yesin" yazarak protesto etti.

ABD’nin, bir süre önce casusluk suçundan Türkiye’de tutuklanan ve yakın zamanda adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Papaz Brunson’u bahane etmesi ve Başkan Trump’ın attığı tweet sonrasında gelen tehditler ile doların artışına ülke genelinde tepkiler sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararları ve dolar kurundaki spekülatif artışa Isparta’dan da, sünnet çocuklarının gezdirildiği otomobildeki yazıyla gönderme yapıldı.

"BU YAZININ DA TRUMP’IN PAPAZINA İLETİLMESİNİ İSTİYORUM"

Mehmet Yiğit ve Metehan Yağız isimli çocukları için sünnet töreni düzenleyen iş adamı Adem Çelik, düğün arabasının arkasına “Bizden kesileni Trump’ın papazı yesin” yazdırarak, ABD’ye tepki gösterdi. Çocukların babası Adem Çelik, "Son günlerde ülkemize dolar üzerinde yapılan yaptırımlar hoş bulmuyoruz. Onlara bir cevap olarak bu yazıyı yazdık. Bu yazının da Trump’ın papazına iletilmesini istiyorum" dedi.

Dolar kurundaki yükselişle Türk ekonomisinin güçsüzleştirilmeye çalışıldığını ancak Türk ekonomisini çökertmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Çelik, tepkilerini göstermek istediklerini dile getirdi.

(Feti Kılıç/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.