Aksigorta, 2019 yılında 366 milyon TL net kâra ulaştı

Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, 2019 yılına ilişkin finansal tablosunu açıkladı. Elde ettiği rakamlarla sektörün ve ülke ekonomisinin gelişimine katkıda bulunmayı ve sürdürülebilir büyüme ile pazar payını artırmayı amaçlayan Aksigorta, hedefleri doğrultusunda attığı adımlarla pazar payını yüzde 8,3 seviyesine çıkardı. Şirket, 2019 yılında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30,9 artışla, 4.474 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. Yıl sonu itibariyle aktif büyüklüğünü 4.608 milyon TL’ye yükselten Aksigorta, 2018 yılında elde ettiği 228 milyon TL’lik net kârını ise 366 milyon TL’ye ulaştırdı.

Sürdürülebilir kârlılık ile daha fazla katma değer hedefi

Trafik branşında yüzde 35 nakliyat branşında yüzde 25, kasko branşında ise yüzde 23’lük büyüme elde ettiklerini ifade eden Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Doğru stratejik adımlarımızın yanı sıra acentelerimiz ve çalışanlarımızın da gayretiyle oldukça başarılı bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de kârlı büyüme hedefimiz paralelinde, hissedarlarımıza daha fazla katma değer yaratmayı planlıyoruz. Aksigorta olarak müşterinin ihtiyacına uygun ürün ve hizmetlerle geleceği güvence altına alıyoruz. Yeni Nesil Teknolojiler, RPA, AI, Digital Twin kullanımları ile dijitalleşerek; müşteriler, dağıtım kanalları ve çalışanlar da dahil olmak üzere tüm paydaşlarımız için verimlilik ve ihtiyaç odaklı sigorta deneyimi yaratmak için çalışıyoruz. Aksigorta olarak, inovasyon, analitik, yapay zekâ ve yeni teknolojiler konusunda yatırımlarımızı sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.