Muhaliflerle rejim arasında yap-boz anlaşmaları
Muhalifler, Halep’te sivillerin tahliyesi için yeni bir anlaşmaya vardıklarını iddia etti. Bugün varıldığı duyurulan anlaşma ile muhalifler ve rejim arasında son 3 günde varılan 4’üncü anlaşma oldu. Hükümet yetkilileri, kuşatma altındaki 4 kasaba ve köylerde bazı tahliyelerin yanı sıra Halep’ten de tahliye işleminin devam edeceğini ifade etti.
Muhalifler Doğu Halep’teki sivillerin tahliyesinin tamamlanması için yeni bir anlaşmaya varıldığını iddia etti. Muhalif müzakereci anlaşmanın kuşatma altındaki iki Şii köyündeki, rejim güçlerinin kuşatmasında olan Lübnan sınırı yakınlarındaki iki kasabadan yaralıların tahliyeleri ve Doğu Halep’ten tam tahliyeyi içerdiğini bildirdi. Varılan anlaşmanın dün kentten ayrılmaya çalışan yüzlerce sivili rehin alan hükümet yanlısı milis güçler tarafından bozulduğunu hatırlatan Ebubekir, “Halep’i terk etmek isteyenlerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için uluslararası garanti sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Suriye hükümeti yetkilileri, kuşatma altındaki 4 kasaba ve köylerde bazı tahliyelerin yanı sıra Halep’ten de tahliye işleminin devam edeceğini ifade etti. İsmi açıklanmayan kaynak, “Keferya ve Fua’dan tıbbi tahliyelerin ve Madaya ile Zebadani köylerinde de bazı vakaların tahliyesine paralele olarak Halep’in doğusunda tahliyelerin devamı için anlaşmaya varıldı” dedi. İdlib’te bulunan Fua ve Keferya muhalifler, Madaya ve Zebadani ise hükümet yanlıları tarafından kuşatma altında bulunuyor.
Böylece muhalifler ile rejim arasında son 3 günde 4 kez anlaşmaya varılmış oldu. Muhalifler ile rejim arasında ilk olarak Salı günü varılan anlaşma bir gün sonra rejim güçleri tarafından bozuldu. Daha sonra muhalifler ve rejim güçleri arasında yeniden anlaşma sağlandı. Fakat konvoya yönelik saldırının ardından ateşkes yeniden bozuldu. Varılan yeni ateşkes kapsamında konvoyun Perşembe günü yola çıkmasının ardından dün de Şii milislerin konvoyu durdurmasıyla anlaşma yeniden bozuldu.
(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.