David Rockefeller kimdir? (David Rockefeller hayatı)

David Rockefeller kimdir? (David Rockefeller hayatı)

Standard Oil Company şirketinin kurucusu John D. Rockefeller'in büyük oğlu David Rockefeller, JPMorgan Chase'in ortağıydı. 101 yaşında ABD'de öldü. Dünyanın en zenginlerinden biri olan, "Yeni Dünya Düzeni" söylemi ile dikkat çeken bankacı iş adamı David Rockefeller 101 yaşında yaşamını yitirdi. Peki ölmeden önce dünyanın en güçlü aillerinden biri olan Rockefeller ailesinin en yaşlı üyesi olan David Rockefeller kimdir? İşte David Rockefeller'ın hayatından detaylar... Rockefeller ailesi zenginlik ve güç ile anılagemiştir. Amerikan iç savaşında savaş gelirleri ve petroldan kazandıkları ile Rockefeller ailesinin zenginleşmesini sağlayan John D. Rockefellerin ebüyük oğlu ve ailenin en yaşlı üyesi olan David Rockefeller 101 yaşında New York’ta yaşamını yitirdi. David Rockefeller Kasım 2016 itibariyle tahmini değeri 3.1 milyar dolardı ki bu miktar onu dünyanın en zengin 200 kişisinden biri yapıyordu.

12 Haziran 1915 doğumlu olan David Rockefeller, Amerikan İç Savaşında ismini savaş gelirleriyle ve Standard Oil Company şirketinin kurucusu olup şirketi petrolden elde ettikleri mirasıyla bugünün Rockefeller şirketler grubunun kurucusu John D. Rockefeller’in büyük oğludur. Chase Bank’ın eski başkanı olup şu anda bankanın uzantısı olan JPMorgan Chase’in ortaklarındandır. New York’ta sayılı milyarderlerden biridir. Rockefeller şirketler grubuna üyesi olan Abby, John D. III, Nelson, Laurance and Winthrop isminde beş kardeşi vardır. 2008 yılında Harvard Üniversitesi’ne 100.000.000 $ bağışta bulunmuştur. David Rockefeller’in sahibi olduğu şirketler, yönettiği ve yardım ettiği fonlar, sivil organizasyonlar dernekler, başta 1904 yılında kurulan dünyanın dört yanında öğrencilere burs veren Rockefeller Vakfı ve diğer vakıflar ve kuruluşları ile dünyanın neredeyse yarısından bile fazla bir etki alanına sahip olup öğrencilere gelecek vaat eden binlerce gence verilen ünlü Rockefeller öğrenim bursu ülkelerin siyasetinde önemli rol oynar. David Rockefeller ailesi adına CFR’nin onursal başkanıdır. Rockefeller ailesinin ve başkanı David Rockefeller’in şirketleri, dernek ve organizasyon gibi faaliyetleri birçok yazar ve aktivist tarafından eleştirilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.