Bakan Işık: Çift başlılığı oluşturan CHP’nin kendisidir

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genç STK’larla toplantıda buluştu. CHP’ye yüklenen Bakan Işık, “Çift başlılığı oluşturan CHP’nin kendisidir“ dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de faaliyet gösteren Genç STK’larla bir araya geldi. Bakan Işık, toplantıda CHP’nin referandum sürecindeki siyasi politikasını değerlendirdi. Çift başlılığı Türkiye’ye getirenin CHP olduğu savunan Bakan Işık, “Kimse kusura bakmasın bu çift başlılığı oluşturan CHP’nin kendisidir. Ama bugün çift başlılığı ortadan kaldırmak isteyen AKP ve MHP’ye karşıda em fazla kampanya yürüten kendileri. Sayın Kılıçdaroğlu’nun şu soruya cevap vermesi gerekiyor. Şu ana kadar duymadık. ‘Biz AKP ve MHP’si oturduk iyi kötü bir değişiklik paketi hazırladık’. Bu süreç karşısına peki sen ne istiyorsun? Bu çift başlılıktan memnunsan açık açık söyle. Hayır bu çift başlılıktan ülke zarar görmez diyorsan gençlerde sana tamam desin. Ama bu ilerleyen günlerde bu çift başlılığın zararları ortaya çıktığı zaman, o zaman milletin yüzüne nasıl bakacaksın diye hesabını yapman gerekiyor. Bir ülkede ana muhalefet partisi olup ta alternatif üretmemek herhalde sadece Türkiye’ye mahsus. Ben AKP olarak bu sistem uygundur diyorum. ’Sen uygun değil diyorsan’ kendi önerini getir. Meclise sende bir öneri ver. Meclis iki öneriyi karşılaştırsın. CHP’nin bu süreçle ilgili bir fikri var mı? Bu çift başlılığı ortadan kaldıracağız diyor mu? Aksine Kılıçdaroğlu radyo konuşmasında diyor ki ‘Başbakanla, Cumhurbaşkanı çatışırsa ne olur? diyor. Zaten bizde bundan dolayı sistemi değiştiriyoruz" dedi.

"REFERANDUM SÜRECİNDE CHP’NİN DİLİ NASIL YUMUŞADI GÖRÜYOR MUSUNUZ"

CHP’nin siyaset dilinin yumuşadığını dile getiren Bakan Işık, “İktidar olmak için artık yüzde 20 alırım, benden çok oyu alan olmaz ise birinci parti ve başbakan olurum dönemi kapanıyor. İktidar olmak için en az yüzde 50 gerekiyor. Şimdi demokrasi de yüzde 50 oyu almak kolay değil. Yüzde 50 oy almak için kendi tabanın dışında başka tabanlara da mesaj vermek zorunlu. Bakın CHP’nin dili nasıl yumuşadı görüyor musunuz. Sayın Cumhurbaşkanım, AKP yerine AK Parti, biz inançlı insanlara da saygılıyız diyorlar. Başörtülü kızlarımızla da fotoğraf çektiriyorlar, her zaman böyle olsanıza. Niye yüzde 50’ye ulaşması gerekiyor. Onun için bundan sonra siyasetinde dili yumuşayacak” diye konuştu.

Toplantının devamı basına kapalı olarak devam etti.

(İsmail Gündüz / İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.