"ABD neden seçimden 3 gün önce F-35’leri veriyor"

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Türkiye’nin F-35 uçaklarını 6 senedir ABD’den istediğini ifade ederek, “Parasını verdiğimiz halde 6 senedir F-35’leri Türkiye’ye niye vermiyorsunuz. Neden seçimden 3 gün önce 21 Haziran’da bu uçakları vereceğinizi söylüyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda sarayda oturmayacağını ifade eden İnce, “Hiç işim olmaz. Ben köylü çocuğum sıkılırım oralarda” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, miting için Kırklareli’ne geldi. Halka seslenen İnce, “F-35 uçaklarını 6 senedir ABD’den istiyoruz. Parasını veriyoruz, uçağı vermiyorlar. Bu uçakların en belirgin özelliği, helikopter gibi yukarıdan aşağı inebiliyor olması. Parasını verdiğimiz halde 6 senedir F-35’leri Türkiye’ye niye vermiyorsunuz. Neden seçimden 3 gün önce 21 Haziran’da bu uçakları vereceğinizi söylüyorsunuz. Sizin gözünüzü boyamak için aziz Türk milleti” dedi.

İnce, son dönemde artış gösteren fıstık fiyatlarını eleştirerek, “Yakında bayram geliyor. Bayram deyince aklımıza baklava geliyor. Fıstığın kilosu 220 lira olmuş. Bayramda beklersen baklava, sırtına yersin oklava. İki Trakya büyüklüğünde tarım alanı artık ekilmiyor. Buğday’ın artışı yüzde 11, mazotun artışı yüzde 27. 30 milyar para vermeleri gerekirken tarıma, 12 milyar verdiler. Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur” diye konuştu.

Muharrem İnce şunları söyledi:

“Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, hiç üretimi arttırmazsa sadece gelir dağılımını adaletli yapsak, herkesin maaşı 2 katına çıkar. 24’ünde cumhurbaşkanı olayım. 25’inde dolar düşecek emin olun. Uluslararası piyasalara güven vereceğiz. Merkez Bankası başkanını CHP Genel Merkezi’ne çağırmayacağım. Dünyada ilk 100 marka arasında bir tane Türk markası yok. Hedefimiz marka olmaktır. Teknoloji oluşturmaktır. Biz fason çalışıyoruz. Tekstilde de, otomobilde de, beyaz eşyada da böyle. Bizim “marka, tasarım ve teknoloji” dememiz lazım. 24 Haziran’da oyumu kullanıp Ankara’ya gideceğim. Avukat arkadaşlarım, cübbeleriniz arabada olsun. Her an sizi Ankara’ya çağırabilirim. En az 50 bin avukatla, Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gidebilirim. Yüksek Seçim Kurulu’nu uyarıyorum. Görevinizi doğru yapın. Bu ülkenin bütün sokaklarına fotoğrafınızı asarım, sokağa çıkamazsınız. Yarış adil olacak. Demokrasinin en güzel tarafı muhalefet olmasıdır, bir de en güzel yanı hesap vermektir. ‘Seçilirsen sarayda oturacak mısın’ diyorlar. Hiç işim olmaz. Ben köylü çocuğum sıkılırım oralarda. 14 sene kirada oturdum. 1.5 sene önce ev sahibi oldum. Ben evden çıkmam. Benim evim zaten bana saray gibi geliyor. 14 sene sonra aldım. Saraya gitmem ama devletin işleri için Çankaya Köşkü’nü kullanacağım.”

Öte yandan, miting sırasında bir vatandaş baygınlık geçirdi. Sözünü yarıda kesen İnce, gerekli müdahalenin yapılması talimatını verdi.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.