Saba Tümer ‘Kahkaha Kulübü’ kuruyor

Ekranların sevilen yüzü Saba Tümer, Eskişehir’de katıldığı bir etkinlikte ‘Kahkaha Kulübü’ için adımlar attığını söyledi.

Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) işbirliğiyle başlatılan ve Türkiye’nin farklı noktalarında hastalıklara dikkat çekmek maksadıyla yürütülen ‘Evimizin sağlık elçileri’ projesinin 9’uncusu Eskişehir’de düzenlendi. Proje kapsamında alanında uzman kişiler, sağlık konusunda doğru bilinen yanlışlar konusunda ev kadınları ve diğer katılımcılara bilgiler veriyor. Eskişehir’de gerçekleştirilen programa televizyon sunucusu Balçiçek İlter, oyuncu Begüm Kütük, ekranların sevilen ismi sunucu Saba Tümer’in yanı sıra alanında uzman doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

“EVİMİZİN SAĞLIK ELÇİLERİ DE KADINLARIMIZ”

Program öncesinde açıklamalarda bulunan Saba Tümer, “Bugün burada olma amacım sağlık konusunda ev hanımlarını ve tüm kadınları bilinçlendirmek. Çünkü kadın çok önemli. Evimizin sağlık elçileri de kadınlarımız. Onlar ne kadar bilinçlenirse bizler de çocuklar da, nesiller de sağlıklarına kavuşacaklar. Çok faydalı bir etkinlik. Tüm Türkiye’yi dolaşarak kadınları bilinçlendiriyorlar. Herkesi bilinçlendiriyorlar. Bunu da gönüllü olarak kalpten gelerek yapıyorlar. Ben de kalpten gelerekten buradayım” dedi.

“KAHKAHA KULÜBÜNÜ TÜRKİYE’DE AÇABİLİRİM”

Ekranlarda attığı neşeli kahkahalarla akıllarda yer edinen Saba Tümer, gülmenin sağlığa olumlu yönde etkisinin olduğunu vurguladı. Tümer, “Japonya’da kahkaha yogaları var. Geçenlerde Güneri Civaoğlu söyledi, kendisi gitmiş. Hatta bana gidip Türkiye’de açmamı tavsiye etti. Şu önümüzdeki günlerde Japonya’ya gidip kahkaha kulübünün detaylarını öğrenip burada açabilirim. Sağlığa tabii ki de çok yararlı. Kitabımda da zaten bahsettim. Kan basıncını düşürüyor, tansiyona iyi geliyor, ruh haline iyi geliyor. Bir sürü etkisi var. Çok faydalı kahkaha atmak, herkes gülsün” dedi.

"BUGÜNE KADAR BİNLERCE İNSANA ULAŞTIK"

Program hakkında bilgiler veren ÇABA Derneği Başkanı Özlem Zehebi de şunları kaydetti:

“Bu kampanyamızı 1 seneden fazla süredir gerçekleştiriyoruz. Burası 9’uncu destinasyonumuz. Çok başarılı bir sağlık kampanyası. Amaç her kadının evinin sağlık elçisi olmasını, doğru bilgilenmesini sağlamak. Bu nedenle şehir şehir dolaşıyoruz. Türkiye’nin pek çok yerine gittik ve bundan sonra da gitmeye devam edeceğiz. Bu kişiler insanların hayatında sağlığın ne kadar önemli olduğunu, daha önemlisinin de doğru sağlık bilgileriyle donanmak olduğunu anlatıyorlar. Bugüne kadar binlerce kadın ile buluştuk. Binlerce insana ulaştık. Gelecek vaat eden bir proje.”

Oyuncu Begüm Kütük de kadınları bilinçlendirdikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

(Kadir Arslan - Çağatay Gür/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.