Terör örgütünden kaçan Münbiçli anne zulmü anlattı

Münbiçli 7 kişilik İbrahim ailesi, terör örgütü PKK/PYD’nin zulmünden kaçarak Türkiye’nin güvenli hale getirdiği Cerablus’a yerleşti. Eşi ve 5 çocuğuyla yaklaşık 6 aydır Cerablus’ta yaşayan Oruba İbrahim, teröristler Münbiç’ten çıkarıldıktan sonra evlerine dönmek istediklerini söyledi.

Münbiç’te yaşayan 7 kişilik İbrahim ailesi, yaklaşık 6 ay önce terör örgütü PKK/PYD’nin baskıları nedeniyle evlerinden kaçarak Türkiye’nin güvenli hale getirdiği Cerablus’a yerleşti. Tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veren anne, baba ve 5 çocuk, Münbiç’e dönecekleri günü iple çekiyor. Münbiç terör örgütünden temizlendikten sonra evlerine dönmek istediklerini söyleyen Oruba İbrahim, terör örgütünün oradaki insanlara zulüm ettiğini ve buz yüzden kaçmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

"BİZE HER ZAMAN ZULÜM ETTİLER"

Eşi Abdo İbrahim’in ÖSO saflarında terör örgütüne karşı savaştığını söyleyen Oruba İbrahim, "Benim kocam ÖSO askeri. Münbiç’ten kaçtık. Orada bize zulüm ettiler. Evimize dönmek istiyoruz, evimizde oturmak istiyoruz. Her zaman bizi tehdit ediyorlardı. Oğlumdan dolayı korktum, kocamdan dolayı korktum, küçük oğlumdan dolayı korktum. Onları zorla askere alacaklar diye korktum" dedi.

EVLERİNİ İŞGAL ETTİLER

Terör örgütünün evlerine zorla el koyduğunu söyleyen İbrahim, "Bizi evimizden çıkarttılar. Evimize zorla el koydular. Evimize gidemedik. Evimizi işgal ettiler, hiçbir şey almamıza müsaade etmediler. Bize zulüm etiler. Patlamalar oluyor. İnsanlar ölüyor. DEAŞ gibi yapıyorlar. İnsanları cezaevine koyup çok işkence ediyorlar" diye konuştu.

(Şinasi İnan/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.