50 yıl önce evlatlık verilen kız kardeşini arıyor

Kahramanmaraşlı Hacı Düşkün, 50 yıl önce babasının "öldü" diyerek evlatlık verdiği kız kardeşini arıyor.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Fevzi Paşa Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası Hacı Düşkün (68), yıllar önce babası Ahmet Düşkün tarafından evlatlık verilen kız kardeşinin ismini dahi bilmediğini söyledi. Düşkün’ün iddiasına göre babası Ahmet Düşkün, kendilerine kız kardeşinin küçük yaşlarda öldüğünü söyleyerek bir aileye evlatlık verdi. Yaşadıkları evi de satan baba kayıplara karıştı. Yaşanan olay sonrası çocuklarına bakmakta zorlanan anne Muteber Düşkün ve 3 çocuğuna dönemin Kahramanmaraş Valisi Necmettin Karaduman sahip çıktı. Çocuklar yetiştirme yurduna yerleştirildi.

“KIZ KARDEŞİM YAŞIYORSA BENİ BULSUN”

Babasının 1989 yılında, annesinin 1994 yılında, kardeşlerinden birinin 2007, diğer kardeşinin de 2017’de hayatını kaybettiğini anlatan Hacı Düşkün, "Kala kala ben ve kayıp kız kardeşimiz kaldık. Bundan 50 yıl önce babam kayıp kardeşimizin öldüğünü söyledi. Babam kız kardeşimizi evlatlık vermiş. Biz kardeşimizi öldü biliyorduk. 1982 yılında Kahramanmaraş’ta bulunan Çiçek Sineması’nda tiyatro oyunu vardı. Oyunda yer alan bir kadın Duran isimli bir arkadaşımıza bizi sormuş, ‘Ben Muteber’in kızıyım, ben annemi arıyorum demiş.’ Ben 1983 yılında Sümerbank Fabrikası’nda çalışırken başka bir arkadaşımıza da sormuş bizi yine. Ben de 50 yıl önce evlatlık verilen kız kardeşimi arıyorum. Eğer kız kardeşim yaşıyorsa beni bulsun” dedi.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.