Üsküdar’da 74 STK’dan ’Evet’ kararı

İstanbul Üsküdar’da faaliyet gösteren 74 sivil toplum kuruluşu 16 Nisan’daki referandumda ’evet’ oyu kullanacağın açıklayarak temsili ’evet’ oyu kullandı.

Üsküdar’da buluna 74 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu, Üsküdar Evet Platformu, 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumunda ‘evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Üsküdar kent meydanında bir araya gelen platform üyeleri adına basın açıklamasını Kemal Özdal yaptı.

Platform adına konuşan Kemal Özdal, “Şanlı tarihimizde desten yazdıran ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanın gelişmesi ve insanımızın üretmesi amacıyla inisiyatif alan kuruluşlar olarak 16 Nisan referandumunu tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Yönetimde daha çok söz sahibi olabilmek için güçlü yasama için sağlam irade için yerli milli ve yeni bir anayasa için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini destekliyoruz. Yüzlerce gazi ve şehit vererek darbe girişiminin üstesinden gelen milletimizin bu tarihi kavşakta vesayet sistemine son vereceğine inanıyoruz. Bu anlamda 16 Nisan’da evet tercihini kullanmak politik bir tercihten ziyade hayati bir tercihtir” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından sivil toplum kuruluşlarının başkanları temsili olarak ’evet’ mührünü beyaz standın üzerine bastı.

(Mustafa Bakırhan / İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.