Mevlit Kandili dualarla idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlit Kandili tüm yurtta huşu içinde eda edildi.

SELİMİYE’DE MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU

Edirne’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı.

Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu 2. Selim tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan asırlık cami Selimiye, Mevlit Kandili münasebetiyle Müslümanların akınına uğradı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) dünyaya teşrifinin kutlandığı mübarek Mevlit Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Selimiye’ye akın etti.

Akşam namazını kılan cemaat camiden, ardından Edirne İl Müftülüğü’ne bağlı görevlilerce okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif’i ve birbirinden güzel ilahileri dinledi. Cemaat, ’Mevlit’ konulu vaazı da dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı. Gecede, cami cemaatine sütlü deva-i misk, lokum ve çay ikram edildi.

MEVLİT KANDİLİ’NDE CAMİLER DOLDU

Elazığ’da Mevlit Kandili’nde binlerce vatandaş camilere akın etti.

Elazığ’da Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar kentte başta İzzet Paşa Camisi olmak üzere tüm camileri doldurdu. Camilerin dolduğu gecede dışarıda namaz kılan vatandaşlar ellerini semaya açıp dua etti.

İzzet Paşa Camisi’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da gecenin önemini hakkında bilgi vererek dua etti. Yatsı namazının ardından cemaate süt ve lokum ikramı edildi.

ANKARA’DA MEVLİT KANDİLİ COŞKUSU

Ankara’da Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Ankara’da vatandaşlar, Hz. Muhammed’in doğumunun 1445’inci yıl dönümünü kutlamak için Kocatepe Camine akın etti. Cami içinde önce Kur’an-ı Kerim okundu, daha sonra ilahiler söylendi. Kandil gecesine yoğun ilgi gösteren Ankaralılara, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kandil simidi, çay ve lokum dağıttı. Mevlid Kandili’ni tarihi camide değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Ankara’nın büyük camilerinden olan Melike Hatun Camii, Kocatepe Camii ve Hacı Bayram Veli Camii’ne akın etti.

BALIKESİR’DE MEVLİT KANDİLİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Balıkesir’de Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Balıkesir’de vatandaşlar Hz. Muhammed’in doğumunun 1445’inci yıl dönümünü kutlamak için başta tarihi Zağnos Paşa olmak üzere tüm camilere akın etti. Zağnos Paşa Caminde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlidi Şerif okundu. İl Müftüsü Ramazan Topcan’ın Mevlit Kandili’nin önemine değinerek bir vaaz verdi. Camiye gelen vatandaşlara Balıkesir Üniversitesi Türk Kızılay’ı Topluluğu Öğrencileri lokum dağıtarak gül suyu ikramında bulundu.

(Koray Ustabaşı-Mehmet Hanifi Şahin-Mustafa Apaydın-Hasan Otağ Fırıncıoğulları /İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.