Bakan Selçuk’tan KDV indirimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kitap, dergi ve gazetedeki yüzde 8 KDV oranının, sıfırlanacağını yönündeki açıklamasına ilişkin, “Bu Türkiye’nin geleceği için atılmış olan çok değerli bir imza. Bundan dolayı sayın cumhurbaşkanımızın müjdesini ülke ölçekli büyük bir müjde olarak değerlendiriyoruz"” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Ordu’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti Ordu Başkanlığını da ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kitapta, dergide, gazetede yüzde 8 olan KDV oranının sıfırlanacağını söylemesi üzerine açıklamalarda bulundu. Bu uygulamanın, Türkiye’nin çok uzun yıllardır beklediği büyük bir müjde olduğuna değinen Bakan Selçuk, “Aslında kitapla ilgili görünüyor ama bütün öğrencilerimizi, anne babaları, yayıncıları, eğitim sistemini okullardaki kütüphaneleri ve bütün çevre değişkenleri ilgilendiren bir husus. Bu Türkiye’nin geleceği için atılmış olan çok değerli bir imza. Bundan dolayı sayın cumhurbaşkanımızın müjdesini ülke ölçekli büyük bir müjde olarak değerlendiriyoruz. Kültür hayatımıza, eğitim hayatımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ordu ziyaretine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Okul müdürleri ve yöneticilerle bazı toplantılar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Selçuk, bu toplantılar çerçevesinde de eğitim sistemindeki kaliteyi daha da yükseltmek için alınabilecek tedbirler kapsamında görüş alışverişinde bulunduklarını da kaydetti.

Bakan Selçuk, açıklamasının ardından partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

(Selim Kuşcu /İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.