ABD Türkiye’ye iki F-35 daha gönderecek

ABD Savunma Bakanlığı Müşterek Taarruz Uçağı Program Ofisi Sözcüsü Joe DellaVedova, iki F-35 savaş uçağının daha Türkiye’ye teslim edilmek üzere son hazırlıklarının yapıldığını açıkladı.

DellaVedova, iki adet F-35 savaş uçağının daha Türkiye’ye teslim edilmek üzere son hazırlıklarının yapıldığını duyurdu. Türkiye’nin F-35 programının ve ABD’nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü’ndeki Türk personelinin eğitimlerinin aksi yönde bir talimatta bulunulmadıkça devam edeceğini belirten DellaVedova, "Türkiye’nin şu anda Luke Hava Üssü’nde 2 adet F-35A’si var ve 2 diğer uçağın da Luke’a gönderilmek üzere son hazırlıkları yapılıyor. İlk iki uçak da Kasım ayında ülkeye gönderilmek üzere planlandı" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.