Yazın Türkiye’de pazar ve marketlerde fiyatı 6-7 liraya kadar yükselen kuru soğan şimdi ise üretiminin en fazla yapıldığı ikinci il olan Amasya’da yol kenarında kilosu 1 liradan satılıyor.

Ürettiği soğanlarını Amasya-Merzifon yolu kıyısındaki tezgahında satan 50 yaşındaki Arslan Masatdereli, yazın pazar ve marketlerde fiyatı 6-7 liraya kadar yükselen bu ürünü, yörelerinde hasadının yapılmasıyla düşen fiyatı sonrası 1 ile 1,5 liraya satışa çıkarmasına rağmen bazı müşterileri tarafından pahalı bulunduğunu belirtti.

Soğanın kilo fiyatının 6-7 liraya çıktığını ömründe ilk defa bu yıl gördüğüne değinen evli ve 3 çocuk babası Masatdereli, "Fiyatından dolayı ‘kırmızı altın’ deniyordu. Ama şu anda pul oldu. Hala 1 liraya pahalı diyen insanlar var. Oysaki emeğimizin karşılığı değil. Ne gübresine ne mazotuna ne de işçiliğine yetmez" diye konuştu.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.