Liselere giriş sınavı için geri sayım sürüyor. Sınava 5 gün kala sınav yerleri de belli oldu.

Binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği sınav LGS için giriş belgelerine e-okula giriş yaparak ulaşmak mümkün. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, cumartesi günü yapılacak olan sınav için adayların talepleri üzerine yeni başvuru hakkı tanıdığını açıkladı.

Buna göre isteyen ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri bugün saat 10.00-16.00 arasında e-okul sistemi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Bu öğrenciler sınava giriş belgelerini 30 Mayıs Çarşamba gününden itibaren e-okul üzerinden alabilecek..

LGS İÇİN GERİ SAYIM SÜRÜYOR

2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30’da, ikinci bölümü ise saat 11.30’da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.