91 yaşında okuma yazma öğrendi

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde yaşayan Ayşe Tıkım, 91 yaşında okuma yazma öğrenerek, neredeyse bir asırlık hayalini gerçekleştirdi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” çalışmalarının Denizli genelinde titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. “Okuma yazma öğrenmezsem gözüm arkada kalacak” diyen Beyağaç ilçesi Sazak Mahallesinde okuma yazma bilmeyen Ayşe Tıkım’ın bu isteğinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yerine getirildiğini kaydeden Oğuz, “Beyağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ayşe Tıkım ninemizin hayallerini gerçekleştirmek için okuma yazma kursu açtı. En büyük hayali okuma-yazmayı öğrenmek olan 91 yaşındaki Beyağaçlı Ayşe Tıkım ninemizin bir asırlık hayali gerçekleştirilmiş oldu” dedi.

Oğuz, 19 ilçede gerçekleştirilen okuma yazma kurslarına Ayşe Nine gibi 3 bin 109 vatandaşın başvurduğunu ve kursların devam ettiğini söyledi.

(Gökten Ceylan/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.