Lavrov: "Destek vereceğiz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye’deki savaştan kaçarak Lübnan’a sığınan mültecilerin geri dönüşlerine destek vereceklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Lübnan Dışişleri Bakanı Gibran Basile ile Rusya’da yaptığı görüşmede Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilerin Suriye’ye geri dönüşleri için çalışma başlatıldığını söyledi. Lübnan’ın başlattığı çalışmayı değerlendiren Lavrov, “Düzenli olarak Lübnan’dan Suriye’ye dönüş için müracaat eden Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşü için yapılacak olan her başvuru dikkate alınacak, Rusya bu dönüş için her türlü desteği sağlayacaktır. Geçtiğimiz yıl Lübnan’dan Suriye’ye yaklaşık 7 bin Suriyeli sığınmacı ülkelerine dönmek için müracaatta bulundu, bu müracaatlar sonucunda başvuranlar ülkelerine geri döndürüldü. Bu rakamların arttırılması için Rusya üzerine düşen çabayı gösterecektir” dedi.

(Erhan Altıparmak/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.