Kuzey İtalya daha fazla özerkliğe ’evet’ dedi

İtalya’nın kuzeyindeki Lombardiya ve Veneto kısmi özerk bölgelerinde merkezi yönetimden daha geniş haklar isteme talebiyle yapılan referandumdan sırasıyla yüzde 95 ve yüzde 98 oranında “evet” oyu çıktı.

Veneto bölgesinde referandumun geçerli sayılabilmesi için gereken yüzde 50 üzeri katılım oranı şartı yüzde 57 ile aşılırken, katılım oranı şartı aranmayan Lombardiya bölgesinde katılım oranı yüzde 30’u aştı. Lombardiya bölgesi referandumunda yüzde 95 oranında “evet” çıktı. Veneto bölgesi ise daha çok özerkliğe yüzde 98 oranında “evet” dedi.

Veneto Bölgesel Yönetimi Başkanı Luca Zaia sonuçları tarihi olarak nitelendirirdi ve "Vergilerin onda dokuzunu istiyoruz" dedi. Lombardiya Bölgesel Yönetimi Başkanı Roberto Maroni ise bölgesindeki katılımı yeterli bulduğunu belirtti ve “3 milyon seçmen bana Roma’ya gidip Lombadiya bölgesi için daha çok yetki ve kaynak isteme görevini verdi" dedi.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.