ABD’den Avrupalı şirketlere İran reddi

ABD, İran’da yasal iş faaliyetleri yürüten Avrupalı şirketlerin yaptırımlardan muaf tutulmasına ilişkin Avrupa Birliği’nin talebini reddetti.

Avrupa Birliği (AB), bu yılın başında Avrupalı şirketlerin İran’la iş yapmaya devam etmeleri için yasal düzenlemeyi yeniden hayata geçirerek, ABD’den İran’da yasal iş faaliyetleri yürüten Avrupalı şirketlerin yaptırımlardan muaf tutulmasını talep etmişti. ABD, AB’nin bu talebini reddetti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, AB’nin talebini ’İran’a maksimum baskı uygulamak istedikleri’ için reddettiklerini ifade etti. Pompeo, yalnızca AB ulusal güvenliği çıkarlarına yararlı olacak durumlarda istisnalar olabileceğini dile getirdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in de imzasının olduğu mektupta, "İran rejimine daha önce benzeri görülmemiş mali baskı uygulanmasını sağlayacağız" denildi.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.