Avustralya’da 102 yaşındaki Irene O’Shea isimli kadın 14 bin feet (yaklaşık 4.3 kilometre) yükseklikten paraşütle atlayarak, "dünyanın paraşütle atlayan en yaşlı kişisi" oldu.

Avustralya’da 102 yaşındaki Irene O’Shea isimli kadın 14 bin feet yükseklikten paraşütle atladı. Bu atlayışıyla dünyanın paraşütle atlayan en yaşlı kişisi unvanını alan 30 Mayıs 1916 doğumlu O’Shea, geçen yılın rekortmeni ve kendisinden yalnızca 21 gün küçük olan kişinin unvanına sahip oldu. O’Shea, 2016’da 100. yaş gününü de helikopterden paraşütle serbest atlayış yaparak kutlamıştı.

O’Shea, atlayışını ALS hastaları ve hastalığı araştıran kuruluşlar için yapıyor ve hastalar için bağış topluyor. O’Shea, “Kızımı 10 yıl önce o korkunç hastalıkta kaybettim ve onu özlüyorum” ifadelerini kullandı. O’Shea, bağış toplama platformu Gofundme sitesinde oluşturulan kampanya ile de hastalığa dikkat çekiyor ve bağış toplanmasını sağlıyor. Tekrar atlayış yapacağını söyleyen O’Shea, “Muhtemelen önümüzdeki sene atlayacağım ve yaşarsam 105 yaşımda da atlayacağım” şeklinde konuştu.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.