Konya’da şehrin yeşil alanlarına ve ana arterlere dikilen milyonlarca lalenin açmasıyla şehirde lale mevsimi yaşanmaya başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı yerlerine dikilen lale ve soğanlı bitkilerin açmaya başlamasıyla Konya’da bahar güzellikleri yaşanmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da her yıl bahar aylarında açan lalelerin Konya’da insanlara huzur verdiğini ve şehri rengarenk görüntülerin sardığını söyledi. Lalenin Anadolu’daki vatanı olan Konya’daki bu renk coşkusunun mutlaka görülmesini gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, şehir merkezinde başta tarihi mekanların çevresinde, yeşil alanlarda ve ana arterlerde milyonlarca lale ve soğanlı bitki bulunduğunu dile getirdi. Lalelerle birlikte önümüzdeki günlerde sakuraların (Japon süs kirazı) da açmaya başlayacağını, ardından şehri güllerin süsleyeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, her mevsim açan çiçekler ve yeşil alan düzenlemeleriyle çiçek gibi Konya hedefine mutlaka ulaşmak istediklerini söyledi.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.