Kirliliği neden olan geminin cezası artırıldı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Singapur bandıralı gemiden denize sızan, soğuk hava nedeniyle donan palm yağı kütlelerini temizleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Gemiye kesilen ceza ise 1 milyon 266 bin TL’ye yükseltildi.

Körfez Kirazlıyalı mevkiinde bulunan limanda demirli Singapur bandıralı bir gemiden bulunan ve bilinmeyen bir nedenle denize dökülen palm yağları, kirliliğe neden oldu. Havaların soğuk olması nedeniyle donan yağları temizlemesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Liman Başkanlığı ekipleri ve gemi personeli tarafından çalışma başlatıldı.

YAĞLAR BÜYÜK ORANDA TEMİZLENDİ

Kirliliğin önlenmesi adına liman ve sahil çevresinde 50 metrelik koruyucu bariyer çekilerek başlatılan çalışmalarda botlarla denize gezen ekipler, yüzeydeki yağları büyük oranda topladı. Sabah saatlerinde havaların sıcak olması nedeniyle eriyerek liman rıhtımı altında giren yağların tamamen toplanması ile Liman Başkanlığı ekiplerinin temizlik çalışmalarını tamamlaması sonrasında Kocaeli Valiliği tarafından alınacak karar ile çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

KÖRFEZ’İ KİRLETEN GEMİYE KESİLEN CEZA 1 MİLYON 266 BİN TL’YE YÜKSELTİLDİ

Kasım ayında Çevre Kanunda yapılan düzenlemeyle ceza miktarlarının arttırılması nedeniyle kirliliğe neden olan Singapur bandıralı gemiye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından kesilen ceza miktarı 1 milyon 2 666 bin TL’ye yükseltildi. Yapılan temizlik çalışmalarının tamamlanması sonrasında temizlik maliyetinin de cezaya eklenmesi sonucu miktarın daha da artacağı öğrenildi.

(Mustafa Taşören-Gürcan Yılmaz /İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.