Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri plastiğe ‘hayır’ diyerek, Meriç Nehri kenarını ve kent ormanını temizledi. Çevreciler, ayrıca ’çevre dostu işletme’ projesi kapsamında kendilerine destek olan esnaflara yeşil logo dağıttı.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, plastiğe ‘hayır’ diyerek, başlattıkları ‘çevre dostu işletme’ projesi kapsamında, gıda satılan işletmelerde plastik kullanımını azaltmak ve çevre kirliliği noktasında farkındalık oluşturmak için bir araya geldi. Çevre gönüllüleri, Meriç Nehri ve kent ormanında da temizlik yaptı.

"İNSANIMIZI ZEHİRLEMEKTEN, DOĞAMIZI KİRLENMEKTEN KURTARACAĞIZ"

Dernek adına konuşan Ayten Eren, plastiğe karşı bir bilinç oluşturmak istediklerini ve bir nebze de olsa kenti plastikten kurtarmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Sonuç olarak biz startımızı verdik. Bundan sonrası çevrecilerin desteğine, sivil toplum örgütlerinin desteğine de açık. Sanıyorum, Edirne’yi bir miktar da olsa insanımızı zehirlemekten, doğamızı kirlenmekten kurtaracağız" ifadelerini kullandıÇ

(Koray Ustabaşı/İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.