BM’den "iklim değişikliği" uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), iklim değişikliği konusunda harekete geçmek için zamanın tükendiğini duyurdu.

İklim değişikliğinin ana unsuru olan atmosferdeki sera gazları rekor seviyeye ulaşırken Birleşmiş Milletler (BM) harekete geçme vaktinin geldiğini söyledi. Dünya Meteoroloji Örgütü Başkanı Petteri Taalas, "CO2 ve diğer sera gazlarında ani kesintiler olmadan, iklim değişikliğinin dünya üzerindeki yaşam üzerinde giderek daha yıkıcı ve geri döndürülemez etkileri olacaktır. Harekete geçme fırsatı neredeyse kalmadı" dedi.

BM Meteoroloji Ajansı her yıl kapsamlı bir şekilde hazırladığı Sera Gazı Bülteni’nde sanayi sonrası dönemde (1750’den beri) atmosferdeki tehlikeli gazların içeriğini izliyor. Sera Gazı Bülteni’nin 2017 yılına ait verileri kapsayan bu yılki raporu atmosferdeki CO2 konsantrasyonunu milyonda 405,5 parçaya koyuyor. Bu rakamlar, 2016’da milyon başına 403,3 ve 2015’te milyonda 400,1 parçadan oluşuyor. Talaas, "Dünyanın son derece yoğun bir CO2 konsantrasyonuna maruz kaldığı en son zaman, 3-5 milyon yıl önce, sıcaklığın 2-3 santigrat derece olduğu zamandı" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.