Ege’de 140 günde 9 bin 193 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir, Çanakkale ve İzmir sahillerinden Ege’ye açılan umut yolcuları bu ölümcül yolculuğa hızla devam ediyor. Son 140 günde Ege üzerinden Yunanistan adalarına geçmek isteyen 9 bin 193 kaçak göçmen yakalanırken, 26 kişi Ege’nin soğuk sularında can verdi.

Edinilen bilgiye göre, 2018’in ilk 140 gününde Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı uçar ve yüzer ekipler 210 olayda 9 bin 193 kaçak göçmeni yakalayarak olası bir faciadan kurtardılar. 1 Ocak’tan bu yana gerçekleşen kaçak geçişlerde 26 kişi hayatını kaybederken, 9 organizatör de yakalanarak cezaevine gönderildi.

Mayıs ayı içinde Ege Denizi’nde 54 kaçak geçiş olayına müdahale eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 2 bin 621 kaçak göçmeni yakaladı. Mayıs ayında yine Ege Denizi açıklarında yaşanan kazada 7 kaçak göçmen hayatını kaybetti. Olaylarla ilgili 3 organizatör gözaltına alınarak adli makamlara teslim edildi.

(Emrah Elmas /İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.