Cezaevi firarisi evinde cephanelikle yakalandı

Gaziantep Kapalı Cezaevinden firar eden hükümlü, Adana’da 8 pompalı, 5’i kuru sıkı 7 tabanca ile birlikte yakalanınca, çıkarıldığı adliyenin kapısına kafa attı. 

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ercan Abiç (45) yaralama suçundan girdiği Gaziantep Kapalı Cezaevi’nde cezasını çekerken firar etti. Hükümlü firar ettikten sonra tüm Türkiye’de aranmaya başlandı. Adanalı olduğu için memleketine gelme olasılığı üzerine Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Ekipleri hükümlüyü yakalamak için özel bir ekip kurdu.

EVİ CEPHANELİK GİBİ

Hükümlünün gidebileceği her yeri kontrol altına alan polis, Ercan Abiç’in evinin alt katına bir atölye kurarak silah işine girdiğini belirledi. Polis bu tespitlerin ardından Abiç’i yakalamak için operasyon başlattı. Eve baskın yapan özel ekip Abiç’i yakaladı. Yapılan aramada ise 8 pompalı tüfek, 5’i kuru sıkı olmak üzere 7 tabanca, 230, 9 milimetre çapında fişek, 4 şarjör, 3 tabanca kabzası, 2 tabanca namlusu ve 11 şarjör gövdesi ele geçirildi.

HÜKÜMLÜ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Hükümlü, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. Abiç’in, silahların kendisine ait olmadığını, bir arkadaşının verdiğini, emanet olduğunu söylediği öğrenildi. Abiç’in Genel Bilgi Taraması’nda (GBT) ise kasten öldürme, başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması ile yarar sağlama, ruhsatsız ateşli silahları, mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, parada sahtecilik, dolandırıcılık, hükümlü veya tutuklunun kaçması, kesici alet ile kasten yaralama suçlarından olmak üzere 18 ayrı suçtan 6 yıl 5 ay 5 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

AİLESİ SALDIRDI KENDİ KAFA ATTI

Polis, Ercan Abiç’in işlemlerini tamamladıktan sonra adliyeye getirdi. Abiç, kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce tepki gösterdi. Abiç’in tepki göstermesi üzerine onu bekleyen eşi ve oğlu da gazetecilere saldırmak istedi. Bu sırada polis araya girerek Abiç’in oğlunun basın mensuplarına saldırmasının önüne geçti. Abiç’in eşi yanına gelerek onu teskin etmeye çalıştı. Bir süre sonra Abiç adliyeden içeri alınmak istendi. Abiç, iki kolunda da polis olduğu için basın mensuplarına saldıramayınca adliye giriş kapısına kafa attı. Polisler Abiç’i adliye binasına aldı. Mahkemeye çıkartılan Abiç tutuklandı.

(Fatih Keçe-Serkan Çetinkaya / İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.